1. Home
  2. Baggrund
  3. Hver dag tanker to danskere forkert
0

Hver dag tanker to danskere forkert

Hver dag tanker to danskere forkert
0
0

I 2014 hjalp Falck flere end 800 danskere, der havde fyldt forkert brændstof på bilen. Det svarer til over to danskere om dagen!

”Det kan jo ske, at man lige har skiftet benzinbilen ud med en dieselbil, eller at man bare laver en tanketorsk. De uheldige synes typisk, at det er meget pinligt, men det er jo altså hændeligt uheld”, siger Mogens Larsen, der er autosupervisor hos Falck.

Via et Falck-vejhjælpsabonnement koster det 900 kr. at få tanken tømt og renset, mens det på et almindeligt værksted koster mellem 1.500-3.000 kroner.
Kør aldrig videre!

Selvom nogle benzinselskaber siger, at man kan hælde op til 7 procent forkert brændstof på bilen uden skade, er det risikabelt at tage chancen. Mogens Larsen ville aldrig anbefale at køre videre med forkert brændstof i tanken.

”Hvis man skal være på den sikre side, vil jeg anbefale, at man helt lader være med at starte bilen. Det bedste, man kan gøre, er at ringe til os eller at få bilen bragt på værksted, så tanken og brændstofsystemet kan blive tømt og renset”, siger Mogens Larsen.

Det kan blive meget dyrt, hvis man ignorerer, at der er forkert brændstof på bilen. I ekstreme tilfælde kan skaderne komme til at koste i omegnen af 30.000 kr. at få repareret.