1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Hyundai viser ny SUV til Geneve
0

Hyundai viser ny SUV til Geneve

Hyundai viser ny SUV til Geneve
0
0

Kulfiberkarrosse og hydrogenteknologi i Hyundais seneste SUV-koncept.

Med alle de mindre facelift og europæiske debuter på Geneve er der ikke mange helt nye konceptbiler, som vi ikke har set før.

Dette er Hyundai Intrado, en hydrogendrevet SUV fremstillet af letvægtsmaterialer, efter sigende inspireret af en flyvemaskine. ‘Intrado’ er navnet på undersiden af en flyvervinge og Hyundai hævder at konceptbilens designmæssige udtryk er i stil med de aeronautiske tema.

Konceptbilen handler om effektivitet, med et kulfiberchassis der anvender revolutionerende teknologi der har potentialet til at ‘ændre måden biler bliver fremstillet på’. Hyundai hævder at det sparer nok vægt til at tillade anvendelsen af paneler i stål og dermed kombinere styrken og letheden af kulfiber med sikkerheden og effektiviteten af stål. Køredynamikken og brændstoføkonomien er naturligvis også forbedret som følge af den lettere vægt.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Alle paneler er direkte monteret på chassiset for at fremvise indersiden af kulfiber og den orange kabine gør også sit for at løbe med opmærksomheden. Intrado anvender en hydrogen brændstofcelle med en litium 36 kWh batteri og en rækkevidde på 960 km, hvor kun vand udledes.