1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Jaguar-SUV overvejende sandsynlig
0

Ny Jaguar-SUV overvejende sandsynlig

Ny Jaguar-SUV overvejende sandsynlig
0
0

Q-Type og XQ navnene er blevet registreret i EUs trademark-database.

Dagene hvor Jaguar var kendt for herskabelige flydere og sportsvogne er ved at være ovre, idet beviserne mod en kommende SUV vokser dag for dag.

Senest har Jaguar registreret navnene Q-Type og XQ ved EU. Det tillader fabrikanten at enten følge F-Type eller XF navnestrukturen og kopierer Audi for at lade Q betyde SUV.

Jaguar har givet os indicier på, at de vil gå SUV-vejen igennem noget tid nu, bl.a. da den globale marketingdirektør, Steven de Ploey gjorde det officielt i et interview med australske drive.com.au.

Selv hvis man ikke er fan af SUV-modeller, må man erkende at det giver mening for Jaguar at anvende Land Rovers know-how og udvide deres marked. Det er en indikation på hvor populær biltypen er at Land Rover for nyligt havde deres bedste kvartal nogensinde med over 95.000 biler solgt på verdensplan.

Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

Jaguar vokser også også men skal man tage udgangspunkt i første kvartal er brandet kun 20% så stort som deres storebror og derfor er der behov for et boost gennem SUV-markedet.

Kina en stor spiller

Det forventedes at den nye SUV vil basere sig på Range Rover Evoque frem for Range Rover Sport. Det bliver dog nok en videreudvikling af platformen for at undgå for megen sammenblanding med den Ford-udviklede bil.

Motorerne er ikke svære at gætte: 2.0-liters turbobenzin, 2.0-iters diesel samt de nye firecylindrede enheder som Jaguar vil bygge engang ude i fremtiden. Muligvis en 3.0-liters V6 diesel og en benziner, højest sandsynligt en hybridmotor.

Kina vil unægtelig være af indflydelse for den nye bil. SUV-sektoren blomstrer derovre selv da bilmarkedet stagnerede i første kvartal. Kina forventes at overhale Storbritanien som Jaguars største marked i år. Jaguar mener selv at dette skyldes de nye firecylindrede udgaver af XF og XJ som kineserne foretrækker af skattemæssige hensyn. Vi kan forvente at en ny Jaguar SUV vil have minimale offroad egenskaber og smukke former.