1. Home
  2. Baggrund
  3. Jeep tilbage i Danmark
0

Jeep tilbage i Danmark

Jeep tilbage i Danmark
0
0

Hellerup-fruer kan på ny handle Wrangler: den ærkeamerikanske firehjulstrækker vender tilbage til en af verdens fladeste lande.

Jeep, der siden 1941 har produceret firehjulstrækkere i militærklassen, har ikke officielt været importeret til Danmark siden stikket blev trukket i ly af finanskrisen i 2010.

Men nu vender Jeep tilbage til landet under Fiat Group Automobiles Denmark:

”Den udvikling, vi er vidne til på markedet i disse år, er, at forbrugerne stiller større og større krav til teknologi og effektivitet. Bilister i dag er nysgerrige og opdaterede på de seneste teknologiske fremskridt og har en meget aktiv livsstil. Derfor er vi stolte af at kunne genintroducere Jeep® på det danske marked med modellerne Grand Cherokee og Wrangler, der på hver deres måde matcher markedets krav til teknologi og køreegenskaber i en moderne SUV,” udtalte Steffen Holm, pressechef i Fiat Group Automobiles Denmark i forbindelse med offentliggørelsen.

Grand Cherokee fik en gennemgribende opfriskning for kort tid siden og ankommer sammen med Wrangler som de to eneste Jeep-modeller i landet lige foreløbigt. Hen over foråret får vi endvidere den Giulietta-baserede og mærkeligt udseende Cherokee og skal man tro sladderen på det danske pressemøde, kan vi vente os endnu en mindre, crossoverlignende Jeep til sommeren, øjensynligt baserede på platformen fra Fiat 500L.

Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

Grand Cherokee bliver ikke billig, men er ikke overraskende fyldt til randen med standardudstyr og byder selv i mindste udgave på el-betjente forsæder, Xenon gasforlygter, elektrisk betjent bagklap, opvarmede for- og bagsæder, varme i rattet, parkeringssensor for og bag, bakkamera, en stor 8,4” touch screen med Bluetooth, DAB-radio, mediaplayer og stort lydanlæg med 9 højtalere og subwoofer – og en god portion oven i hatten.

Den store amerikaner fås indtil videre kun med en 3.0-liters V6 der spytter 258 heste ud og de sendes ud til alle fire hjul gennem den af pressen roste 8-trins ZF automatgearkasse. I den nære fremtid vil den blive udskiftet med ZFs nyeste 9-trins.

Den får selskab af den klassiske Jeep Wrangler, en bil vis DNA kan spores helt tilbage til den originale Willys Jeep. Den leveres med en firecylindret turbodiesel på 2.8 liter, 200 hestekræfter og 460Nm. Designmæssigt har meget ikke ændret sig og i Danmark vil bilen blive leveret med en sort softtop som standardudstyr.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Som udgangspunkt vil Jeep udelukkende blive solgt hos to danske forhandlere – én i øst og vest. Hersild & Heggov i Nærum, nord for København samt ATbiler A/S i Fredericia. Der vil være ni servicepunkter over landet, hvor kunder kan få forhandlet deres Jeep.