1. Home
  2. Baggrund
  3. John Nielsen overtager førstepladsen i DTC
0

John Nielsen overtager førstepladsen i DTC

John Nielsen overtager førstepladsen i DTC
0
0

Jan Magnussen mistede sin samlede førsteplads, efter tredje afdeling af Danish Thundersport Championship blev kørt på Jyllandsringen i weekenden.Det startede ellers bedst for den kun 20-årige racerkører Dennis Lind, der tog sæsonens første sejr i løb 1, efter at have kørt hjem fra pole position.

Dennis Lind kørte faktisk også først over målstregen i løb 2, men en 20-sekunders tidsstraf for en forseelse 3 omgange før mål betød, at han blev noteret for en fjerdeplads i det andet ræs.

Løb 2 var generelt præget af dramatik og intensitet. Allerede inden kørerne blev sendt afsted, var der spænding, da en regnvejrsbyge fik flere af topkørerne til at køre i pit og skifte til regnvejrsdæk, mens andre valgte at blive på slicksdækkene.

Casper Elgaard startede på pole position i løb 2, og han var opsat på at holde konkurrenterne bag sig på vejen mod hans første sæsonsejr.

Læs også:  Juli bød på vækst i bilsalget

Hurtigt åbnede Casper Elgaard et hul på fem sekunder ned til forfølgerne, og længe virkede han også til at have begivenhederne under kontrol, men cirka halvvejs i løbet tabte han pusten og både Dennis Lind og John Nielsen nærmede sig bagfra omgang for omgang.

Ved 8. omgang satte Dennis Lind langt om længe et angreb ind på Casper Elgaard for enden af langsiden. Elgaard forsøgte at forsvare sig defensivt, men episoden endte i kontakt mellem de to biler, som sendte Elgaards racer rundt på en snurretur.

Det udnyttede både Dennis Lind og John Nielsen til at smutte forbi.

Dennis Linds påkørsel af Casper Elgaard takserede løbest dommer med en stop-and-go-straf, som Dennis Lind dog valgte at ignorere, og derfor blev han altså tildelt 20 sekunders straf ved løbets afslutning.

Læs også:  Spar penge med helårsdæk

Casper Elgaards racer tog ikke skade ved påkørslen, så han kunne fortsætte videre i løbet, men han nåede undervejs at blive overhalet af debutanten Mikkel C. Johansen, og derfor endte Elgaard på tredjepladsen endnu en gang.

Med sejren overtager John Nielsen mesterskabsføringen og er nu fire point foran Casper Elgaard, mens Jan Magnussen er nummer tre og Anders Fjordback på fjerdepladsen.