1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Klar til Dakar 2017 – Se den nye rally-Peugeot
0

Klar til Dakar 2017 – Se den nye rally-Peugeot

Klar til Dakar 2017 – Se den nye rally-Peugeot
0
0

Efter  Dakar og Silk Way Rally med Peugeot 2008 DKR i år, præsenterer Team Peugeot Total og Red Bull en ny udfordrer til det kommende Dakar Rally i januar: Peugeot 3008 DKR.

Den nye Dakar-kombatant er baseret på den nye Peugeot 3008. Bilen bliver præsenteret for offentligheden på Paris Motor Show, men allerede nu kan Bilsektionen løfte sløret for den nye rally-bil.

Forgængeren 2008 DKR var driftssikker nok til at vinde Dakar Rally og hele ni hastighedsprøver, men i motorsport skal der udvikling til og når 2008 får en storebro ri modelprogrammet må Peugeot selvfølgelig opgradere deres Dakar-bil. Peugeots ingeniører har gennemgået bilen for at forfine den, både mekanisk styrke og elektronisk.

Dakar er det mest krævende race i verden med 10.000 km gennem diverse forhindringer ved høj fart og er den ultimative pålidelighedstest af enhver maskine.Peugeot Sport har givet rallybilens 3.0 liter V6 motor endnu mere power, så den nu har større moment ved lavere omdrejninger.

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler

Vi tager alle aircondition for givet i vores biler, men denne feature blev først introduceret på 2008 DKR i Asien i sommer og er nu blevet endnu mere effektiv i den nye 3008 DKR. De forskellige teams tilbringer op til 12 timer i bilen, hvor temperaturen i cockpittet kan snige sig op over 60 grader. Man skal således ikke undervurdere effekten af aircondition på den menneskelige performance, for selvom kørerne er topatleter, vil den forbedrede aircondition hjælpe dem til at yde på et endnu højere niveau og få endnu mere ud af bilen.p-20160912-02436_hires-jpeg-24bit-rgb

Team Peugeot Total er parat til nye udfordringer

Peugeot Sport stræber efter den sjette Dakar-sejr og alle sejl er sat til med den potente kombination af Peugeot, Red Bull, Total, Sparco, BF Goodrich og det mest succesfulde Dakar kører line-up i verden: Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz, Sébastian Loeb og Cyril Despres.

tags: