1. Home
  2. Baggrund
  3. Kvindelig Formel 1 kører i livsfare efter uheld
0

Kvindelig Formel 1 kører i livsfare efter uheld

Kvindelig Formel 1 kører i livsfare efter uheld
0
0

Marrusias Formel 1 testkører, Maria de Villota befinder sig i øjeblikket på Addenbrooke’s Hospital I England, efter at have kørt galt under en testsession på en landingsbane.

Spanieren der er 32 år gammel, var i færd med at fuldføre sin første test af MR-01 bilen omkring 9.15 i morges. Chris Mann, der er journalist ved BBC Cambridge var øjevidne til uheldet, og forklarede at bilen ’pludselig accelererede’ efter en testkørsel og kolliderede med en af teamets lastbiler.

Det russiske hold, som blev del af Formel 1 i 2010 som Virgin, befinder sig øjeblikket ved Duxford Airfield for at fuldføre to dages testkørsel. De har endnu ikke opnåede point i verdensmesterskabet igennem de to sæsoner de har medvirket.

I livsfare

De Villota blev en del af Marrusia i marts i år, efter at have været testkører for Renault. Hun er den første kvinde i sporten siden Giavanna Amati kørte for Braham i 1992, og har udtalt at det har været en fantastisk mulighed for at få erfaring med Formel 1 hold.

Læs også:  Range Rover Electric: Skabt til at køre forrest

Hun er datteren af Emilio de Villota, der var Formel 1 kører gennem slutningen af 1970’erne, og bror til en racerkører i Porsche Supercup og spansk Formel 3.

Marussia har endnu ikke offentliggjort en pressemeddelelse vedrørende De Villotas tilstand. Det forlyder at hun er i overhængende livsfare.