1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Lamborghini afslører Aventador J
0

Lamborghini afslører Aventador J

Lamborghini afslører Aventador J
0
0

Mens en ny Ferrari får debut ved Geneve, vil Lamborghini også have deres del af rampelyset ved det prestigefulde auto show, og hvilken bedre made at stjæle det på end at offentliggøre denne Aventador J.

Bilen er for dem der synes den regulære Aventador er blot en kende for beskeden.

Aventador J blev afsløret dagen før Geneve ved en VW-gruppe konference, og denne særlige udgave af en af mange lignende biler på vej, ifølge Lamborghini.

Denne bil er ikke officielt Aventador Spider. Bogstavet J er et kompliment til Miura Jota og FIA J-regler for homogolation af karroserier. Bilen gør bort med både forrude samt tag, og må være en af de dyreste måder at ødelægge frisuren på. Lamborghini siger at det vil være nødvendigt for køreren at besidde det ’korrekte udstyr’ for at nyde Aventador J fuldt ud.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Virvar af kulfiber

Aventadors chassis i kulfiber har fået en overhaling af den italienske fabrikant, og som plaster for manglen på tag og forrude får man i stedet styrtbøjler bag sædet og ingen aircondition eller navigation. Lamborghini har ikke afsløret, hvorvidt dette letter den vægten kontra den regulære Aventador der har en egenvægt på 1,575kg, men insisterer på at Aventador J er endnu mere ekstrem.

Den anvender den samme 700hk stærke, 6.5-liters V12 motor som standardudgaven af Aventador, men er væsentligt mere aggressiv at se på, takket være Formel 1-inspirerede luftdetaljer og fælge med et center af kulfiber. Mere kulfiber finder man også i kabinen, der bl.a. byder på et helt nyt og patenteret ’carbonskin’ materiale, der beklæder sæderne, der naturligvis også er i kulfiber. Lamborghini hævder at førnævnte materiale kunne anvendes i luksustøj i fremtiden. Vi får at se.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

Bakspejlet er kraftigt inspireret af det man fandt i den originale Countach og bilen vil kun blive produceret i et eneste eksemplar med en beskeden pris på 15,65 millioner før dansk afgift og skat. Eksemplaret er dog allerede solgt.