1. Home
  2. Baggrund
  3. Lever Teslas Giga-fabrik op til sit navn?

Lever Teslas Giga-fabrik op til sit navn?

Lever Teslas Giga-fabrik op til sit navn?
0
0

Tesla har navngivet sin nye fabrik ”Giga-fabrik”, og det sætter nogle store forventninger i gang – du kan se fabrikken, som er ved at blive bygget i videoen her.

Giga-navnet kommer af fabrikkens forventede årlige produktionskapacitet på 35 gigawatt-timer (GWh).

Fabrikken skal bygges nær Reno, i Nevada, og skal producere batterier. Tesla har en planlagt produktion på 500.000 om året i den sidste halvdel af dette årti. Giga-fabrikken vil dermed kunne levere batterier nok til den efterspørgsel Tesla forventer over de kommende år. Faktisk har fabrikken kapacitet til at bygge flere lithium-ion-batterier årligt, end der er blevet produceret på verdensplan i 2013!

Tesla har selvfølgelig også tænkt over, at produktionen skal ske på en så grøn måde som overhovedet muligt, og derfor har de allieret sig med Panasonic. Tesla forventer at kunne sænke prisen per kilowattime i batteripakken med mere end 30 %! Faktisk vil gigafabrikken blive drevet med vedvarende energikilder, og målet er at gøre den CO2-neutral!

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Bygget af Teslas giga-fabrik gik i gang i juni 2014, og byggeriet forventes helt færdigt i 2020, men det er planlagt at celleproduktionen vil starte i 2017. Efter sigende vil fabrikken skabe 6.500 arbejdspladser.