1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Lexus LS med over 600 hestekræfter
0

Lexus LS med over 600 hestekræfter

Lexus LS med over 600 hestekræfter
0
0

En limousine med over 600 hestekræfter, er under udvikling af Toyota Motorsport i Tyskland.

Store mængder kræfter er altid fornøjeligt, så vi hilser nyheden om, at TMG (Toyota Motorsport GmbH) er i færd med at udvikle en monster-udgave af Lexus’ nye limousine hjerteligt velkommen.

TS650, som bilen er blevet døbt, vil anvende en twin-turbo udgave af fabrikantens 5.0-liters V8 motor, med en ydelse omkring 600 hestekræfter. Topfarten vil dertil være i omegnen af 320 km/t.

Der er endnu ikke frigivet billeder af bilen, men TMG sendte en bunke billeder af opgraderinger ud tidligere, såsom kulfibertag.
Kulfiber vil også blive anvendt på bilen, der vil have store kofangere med luftindtag, en kæmpe hækspoiler, sideskørter, seksstemplede bremsekalibre og justeret affjedring.

Indtil videre er bilen udelukkende en prototype, men rygterne i Toyota Motorsport siger, at et begrænset antal vil blive bygget ,såfremt Toyotas direktionsgang giver grønt lys.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

Unik på markedet

Hvorvidt det sker, afhænger i høj grad af offentlighedens reaktion, når TS650 får debut ved Essen Motor Show i Tyskland til december.

Det er ikke første gang at en hurtig LS rygtedes. Tilbage i 2011, fandt man billeder af en tjep LS ude på Nürburgring, og man spekulerede da at bilen ville blive døbt LS-F TMG Edition. Den nyeste bil synes at være en opdatering af førnævnte.

Lexus har allerede udtrykt deres intention om at bygge sportslige udgaver af den helt nye LS, med tilføjelsen af F-Sport. Her kan man få et TorSen spærredifferentiale, Brembo bremser, sænkning og en 386 hk stærk 4.6-liters V8.

Selv hvis den ikke går i produktion, tegner TS650 for en mere sporty fremtidig for Lexus og Toyota. Japanerne planlægger at lancere flere TMG-udviklede udgaver af deres biler fremover, og vi kan forvente at se den første i 2013.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Det nye brand sigter direkte mod Mercedes-Benz AMG, BMW M samt Audis RS.

TS650 ville i så fald være den eneste af sin slags i klassen; kun Mercedes’ S63 AMG kommer tæt på.

tags: