1. Home
  2. Baggrund
  3. Mangler du en gave til manden, der har alt? Et bilmuseum, måske?

Mangler du en gave til manden, der har alt? Et bilmuseum, måske?

Mangler du en gave til manden, der har alt? Et bilmuseum, måske?
0
0

Da SKAT i 2013 bestemte, at Stefan Wolffbrandts  ‘Samsø Austin Museum’ slet ikke var en rigtig virksomhed, men bare en hobby, betød det rent praktisk, at Stefan Wolffbrandt pludseligt skulle beskattes personligt af museumsdriften. endda med tilbagevirkende kraft. Det orkede Wolffbrandt ikke at kæmpe imod, og han har nu besluttet at sælge det hele.

I Stefan Wolffbrandts vanlige konsekvente stil betyder det virkelig rub og stub: Alle biler, alle udstillingseffekter, alle reservedele – alt. Det skriver Campen Auktioner på deres hjemmeside.

Det hele sælges på en onlineauktion og det vel at mærke KUN samlet, hvilket nok er det allermest sensationelle ved salget. Det er det randrusianske auktionshus Campen Auktioner, der står for auktionen, og her giver det virkelig mening at reklamere med ”Komplet Bilmuseum Sælges”. For det er præcis hvad det handler om.

Læs også:  Leasing vs. køb: 3 fordele og ulemper

Museet er en af turistøen Samsøs attraktioner, Austin Museum Samsø, og ejeren er Stefan Wolffbrandt – lidt endnu, i hvert fald. Han byggede egenhændigt museet op fra den spæde start i 2007 med omkring ti biler til det nuværende niveau med omkring halvtreds biler, og de seneste sæsoner har museet haft omkring 4.000 besøgende om året. Det er det eneste museum i hele verden, der er dedikeret biler fra det britiske mærke Austin.

I Stefan Wolffbrandts vanlige konsekvente stil har han besluttet at hele museet skal sælges – rub og stub: Alle biler, alle udstillingseffekter, alle reservedele – alt. Det hele sælges på en onlineauktion og det vel at mærke KUN samlet, hvilket nok er det allermest sensationelle ved salget. Det er Campen Auktioner, der står for auktionen, og her giver det virkelig mening at reklamere med ”Komplet Bilmuseum Sælges”. For det er præcis hvad det handler om.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

Imellem de halvtreds biler er der både de kendte og klassiske Austinmodeller fra A30 til Sprite, men også den udskældte Allegro, sjældne varevogne og ikke mindst en halv model 1800 fra succesfilmen ”Traffic” fra 1971.

Både Wolffbrandt og Campen Auktioner er spændte på, hvem der løber med samlingen. Sælgerne forventer at den både appellerer til andre samlere, herunder ”manden der troede han havde alt”, og til andre virksomheder som eksempelvis forlystelsesparker, der mangler en ny komplet attraktion.

En ting er sikker: Køberen skal have godt med plads.