1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Maserati planlægger mindre sedan
0

Maserati planlægger mindre sedan

Maserati planlægger mindre sedan
0
0

Maserati er lidt over et år væk fra at afsløre den næste model i deres udvidede modelprogram – en ny sedan der skal tage kampen op mod biler som BMW 5-serie og Jaguar XF.

Den nye, mindre Quattroporte model, der forventes at blive døbt Levante, forventes at få debut ved Frankfurt Motor Show til september næste år. Den vil have tætte forbindelser til den helt nye Quattroporte, som bliver offentliggjort ved Detroit Motor Show til januar.

Platform fra Chrysler

Quattroporte vil som den større model få et markedsmæssigt løft, for at give plads til den nye, mindre Levante. Den næste generation af Quattroporte har fået kodenavnet M156, og forventes at vokse både i størrelse og pris. Længden vil fremover være omkring 5.2 meter.

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

Kilder i Maserati har holdt tæt omkring platformen for de nye biler, men det forståes at begge er baseret på den baghjulstrukne basis fra Chrysler 300.

Levante har fået kodenavnet M157 tildelt, og vil dele sin 3052mm akselafstand med Chrysler 300, mens Quattroporte basalt set vil være en længere udgave af samme bil.

Prototypen i spionfotoet her, siges at være den nye Levante, godt gemt væk bag panelerne af den nuværende Quattroporte.

V8 bibeholdt

Begge biler er blevet designet af Maserati selv, frem for Pininfarina ifølge kilder i Fiat Group. Det forventes at det nye familieansigt fra Kubang vil figurere på begge biler.

V8 benzinmotorer vil være tilgængelige i begge biler, mens V6 benzin og dieseludgaver vil være at finde i Levante. Samtidig vil en ny, ottetrins ZF automatgearkasse være tilgængelig

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler

Levante, Quattroporte og den nye Kubang forventes at være på markedet i 2014, som et led i FIATs plan om at løfte det årlige salg fra 7.500 til 50.000 enheder.