1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mazda CX-4: Den lækre vi ikke får glæde af
0

Mazda CX-4: Den lækre vi ikke får glæde af

Mazda CX-4: Den lækre vi ikke får glæde af
0
0

Mazda sender en ny og super lækker model på markedet i Kina. Den hedder Mazda CX-4 og har netop haft sin debut på motorshowet i Beijing.

At se billeder af den får os til at tænke på alle andre Mazda-modeller. Designet er nemlig i stil med ”Kodo”-designsproget hos Mazda, og fronten samt de dynamiske linjer minder derfor meget om andre modeller hos japanerne.

Umiddelbart skulle man da også tro, at CX-4 her var en CX5- lige indtil man ser den bagfra. Så lægger man hurtigt mærke til, at taglinjen egentlig er blevet sænket og den er mere coupé-agtig.

Også bagfra ser den godt ud. Bagpartiet ligner noget af det vildeste, Mazda har formået at præstere i en produktionsbil siden den velkendte, baghjulstrukne RX-7 var på markedet for mange år siden. Designet er der ikke en finger at sætte på. Vi kan lide den. Ikke kun på grund af eksteriøret.

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler

Indvendig ser den nemlig også godt ud, for den ligner alle andre Mazda-modeller fuldstændig. Under hjelmen finder vi en 2.0-liters og 2.5-liters Skyactiv-benzinmotor på fire cylindre, og den lille 2.0-liters kan fås med en 6-trins manuel eller automatisk gearkasse og enten forhjulstræk eller firehjulstræk. Den store 2.5-liters fås kun med automatgear og firehjulstræk.

PROBLEMET ER BARE, at den ikke kommer til Danmark. Det er en ”China-specific” model, selvom der med sikkerhed også kunne være et marked for den her i landet. Måske ikke et stort nok et af slagsen. Alligevel ser vi allerede nu et marked for SUV Coupés i de lidt større klasser med eksempelvis BMW X4, X6, Mercedes GLE Coupe.

Vi kan lide bilen. Vi kan ikke lide idéen om, at vi går glip af den…

tags: