1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mazda offentliggør MX-5 GT med 205 hestekræfter
0

Mazda offentliggør MX-5 GT med 205 hestekræfter

Mazda offentliggør MX-5 GT med 205 hestekræfter
0
0

Vi har tidligere set MX-5 i racerudgaven, der nu konkurrerer på GT4 niveau. Den demonstrerede den lille Mazdas indre racerbil, og potentialet for at hive lidt ekstra kræfter ud af den Duratec-baserede 2.0-liters motor, og dermed skabe fornuftige præstationer.

Siden da har entusiaster sukket efter en produktionsklar gadebil af samme skuffe.

Og nu er den her!
Bygget af den samme gruppe mennesker, ’Jota Team’ der skaber racerudgaverne af MX-5, vil denne Mazda MX-5 GGT blive vist frem ved Goodwood Festival of Speed over weekenden.

Der har naturligvis været hurtigere, bane-inspirerede MX-5 modeller før. I USA fejrede Mazdaspeed 20 år med Miata (som bilen hedder derovre) med deres Super20, en letvægts udgave med bur og kompressor.

Ingen trykladning

Helt så ekstrem er GT konceptbilen ikke med sine 205hk, men purister vil påskønne det faktum, at kræfterne er nået med god gammeldags tuning, kontra montering af diverse former for trykladning.

Læs også:  BMW i5: Kåret som årets bil i Danmark 2024

Og selvom bilen på effektsiden knap nok når en Golf GTi til sokkeholderne, vil de 205hk være nok til at gøre bilen fra sjov til seriøs interessant for GTi købere, især taget i betragtning af at Jota også har anvendt deres racererfaring på affjedringen.

Man også lidt symbolsk kulfiber hist og pist, sammen med centreret dobbeltafgang, inspireret af dem vi har set monteret på produktionsracere.

 

tags: