1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mazda TAKERI får europæisk premiere
0

Mazda TAKERI får europæisk premiere

Mazda TAKERI får europæisk premiere
0
0

Når Geneve Motor Show d.6 marts begynder, vil det også være den europæiske debut for Mazdas TAKERI konceptbil.

Mazda TAKERI er et studie som viser, hvordan en fremtidig sedan vil se ud i den store mellemklasse hos Mazda, og det er derfor bl.a. udstyret med Mazdas nye system som regenererer bremseenergien. – Dette system kan forbedre brændstoføkonomien med op til 10 %!

Selve designstilen kommer af Mazdas nye designfilosofi som hedder ’’KODO – Soul of Motion’’, og man får derfor en forsmag på designretningen. – Du kan måske kende nogle af linjerne fra Mazda SHINARI konceptet som blev vist på Geneve i 2011?

Konceptet er dog ikke kun lavet for at vise, at Mazda har tænkt forud, hvad angår design, men TAKERI er også udstyret med den effektive SKYACTIV-D dieselmotor, som både har start/stop og en 6-trins automatgearkasse.

Læs også:  Leasing vs. køb: 3 fordele og ulemper

Skal dele rampelyset med Mazda CX-5

Mazda TAKERI får dog ikke alt opmærksomheden alene, da Mazda CX-5 også har europæisk debut ved Geneve Motor Show. Vi har tidligere haft muligheden for at prøve Mazda CX-5, som kommer til Danmark i løbet af foråret, og vi glæder os til at få et mere komplet indtryk.

Mazda CX-5 er dog en SUV som også gør brug af alle de nye SKYACTIV-teknologier, hvilket inkluderer nye motorer, gearkasser, karosseriopbygning og undervogn.
Disse ændringer har givet Mazda CX-5 nogle sjovere køreegenskaber end konkurrenterne, også vil den kunne fås med en stærk dieselmotor, så man også kan trække det meste.

Mazda MX-5 Havana Edition

Til sidst kan vi nævne, at Mazda er klar med en specialmodel af MX-5, som har et særligt præg af luksus og elegance. Havana Edition har nemlig bl.a. læderindtræk i farven ’’Havana Brown’’, og vil som den første MX-5 nogensinde have et integreret navigationssystem. Der vil blive importeret 20 eksemplarer til Danmark, hvor man vil kunne vælge mellem hård og blødt tag. – Samt fire forskellige farver.

Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

I alle 20 eksemplarer er det den 1.8 liters motor med 126 hestekræfter, som du vil finde, når den bliver lanceret i Danmark i løbet af foråret.

tags: