1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mercedes AMG E43 4Matic med 400 hestekræfter
0

Mercedes AMG E43 4Matic med 400 hestekræfter

Mercedes AMG E43 4Matic med 400 hestekræfter
0
0

Vi har endnu ikke fået den nye Mercedes E-klasse til Danmark, men AMG-afdelingen har allerede været i gang med den første performanceudgave af den eksklusive langtursbil.

Ved introduktionen var den mest potente model en E350d med 258 hk og en accelerationstid fra 0-100 km/t på blot 5,9 sekunder! Det var dog ikke nok for AMG-afdelingen, og det kunne da heller ikke være rigtigt, at den hurtigste model skulle være en diesel!?! Derfor er Mercedes AMG E43 4Mativ netop blevet offentliggjort, og det giver os en ide om, hvor vild den nye E63 AMG bliver.

Foruden røde sikkerhedsseler, en spoiler og fire udstødningsrør kan AMG E43 4Matic genkendes på de 19” fælge og bl.a. en krom diffuser. Om end man godt kan se, at det er en ganske veludstyret Mercedes E-klasse, så virker den ganske underspillet.

Læs også:  Optimeret sikkerhed på vintervejene: Kia præsenterer innovativ snekæde-integreret dækteknologi

Motoren har seks cylindre, en slagvolumen på tre liter samt to turboer. Der er dermed masser af power til overhalinger. Ift. C450 AMG 4Matic byder E-klassen på yderligere 34 hk (401 hk), men drejningsmomentet på 520 Nm er det samme. Det maksimale drejningsmoment er til rådighed fra 2.500-5.000 omdr/min, hvilket betyder der er rigeligt med kræfter. 0-100 km/t tager blot 4,6 sekunder og topfarten er begrænset til 250 km/t.

Gearkassen er desuden den ni-trins automatgearkasse, der gør motoren bliver ekstra alsidig og støjniveauet holdes ned – specielt ved motorvejskørsel. I E43 4Matic er der desuden installeret en ny software, som hjælper med hurtigere skift, og nu skulle nedgearingen også være lidt hurtigere – eksempelvis kan gear springes over ved nedgearing.

Køreegenskabsmæssigt drager AMG E43 4Matic nytte af 4Matic firehjulstrækket, der fordeler kræfterne 31/69. Desuden er styretøjet et adaptivt sportsstyretøj, som tilpasser vægtningen til farten. Der er også en luftundervogn, som Mercedes har sat lidt ekstra sportsligt op, og de fleste af bilens elementer har diverse justeringsmuligheder, således AMG E43 4Matic både kan være komfortabel som en flyder og hård som en lille sportsvogn.

Vi glæder os til at følge med i modeludviklingen af E-klassen, der kommer til at byde på en E63 AMG, hvor vi gætter på, at S-udgaven vil få over 600 hestekræfter.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Premieren af Mercedes AMG E43 4Matic finder sted ved New York Motor Show d. 25 marts. Det vil desuden være muligt at bestille et eksemplar til juni med levering fra september.

Hvilken ville du vælge? Mercedes E43 4Matic eller Audi S6?