1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Den nye Mercedes-AMG SLC43 har over 360 heste
0

Den nye Mercedes-AMG SLC43 har over 360 heste

Den nye Mercedes-AMG SLC43 har over 360 heste
0
0

Den nye Mercedes-AMG SLC43 er den mindste roadster i hele AMGs modelprogram. Det er efterfølgeren til den gamle SLK55 AMG, hvis model har ændret navn fra SLK til SLC.

Navneskiftet er sket i form af hele omlægningen af Mercedes’ modelprogram, og ”43” står for den ny-udviklede AMG 3.0-liters V6 biturbo motor. Det er nemlig en 367 hestes 3.0-liters V6 biturbo motor, der ligger under hjelmen, og det er altså noget af en nedgradering ift. den tidligere SLK55. Den havde nemlig en V8-sugemotor på vanvittigt mange liter, og det kunne folk lide. Hvordan kan det så gå med en 3.0-liters V6’er i stedet for?

Det kan det udelukkende kun, fordi det er sådan alle producenter gør efterhånden. Og den er Mercedes-AMG altså også med på. Sammen med den 3.0-liters biturbo motor finder vi også en 9G-TRONIC sportsgearkasse, selvfølgelig dobbeltkoblingsgearkasse, og det er altså med til at sikre enormt hurtige gearskift.

Gearskiftene er hurtigst i ”Sport +”-programmet, men man har også mulighed for at skifte gear manuelt. Og der er lagt op til en behagelig køretur, i det man kan vælge mellem en standard sportsaffjedring eller ”AMG RIDE CONTROL”-affjedringen som ekstraudstyr. I sidstnævnte type kan du vælge imellem tre programmer: Comfort, Sport og Sport +, som kan ændres igennem DYNAMIC SELECT-knappen i kabinen.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Ved DYNAMIC SELECT-knappen kan du ændre mellem følgende programmer: Eco, Comfort, Sport, Sport + og Individual. Programmerne giver lidt sig selv. ”Eco” ændrer alle parametre til økonomikørsel og aktiverer start/stop-funktionen. ”Comfort” sikrer ligeledes god brændstoføkonomi og en helt masse komfort. ”Sport”-programmet giver bilen et mere sporty feel, men du skal helt op i ”Sport +” før den føles ekstremt sportslig. ”Individual”-programmet gør det muligt selv at ændre på alle indstillingerne, så det eksempelvis kan lade sig gøre at aktivere start/stop-funktionen selv i ”Sport +”-programmet.

Eksteriørmæssigt er den nye SLC43 AMG fed at se på. Den kører på et sæt 18”-AMG alufælge i sort, og forlygterne er af typen LED. Forfra minder den mest af alt om en faceliftet SLK, og det er principielt set også det den nye SLC43 AMG er. Forenden er blevet mere dynamisk og har fået en ny frontgrill, og det passer faktisk super godt på SLC’eren. Bagenden er også helt ny, ligeledes med LED-lygter, men man har hos Mercedes ikke brugt tid på at få fjernet antennen på bagklappen.

Læs også:  Fra 0 til 100 på et øjeblik: 3 lynhurtige biler

Interiøret bærer præg af at være en Mercedes. I midterkonsollen finder vi en stor 4.5”-farvedisplay, der viser hele infotainmentsystemet. Speedometeret går op til 280 km/t, og det er ret relevant. Eller noget. Bilen er begrænset til 250 km/t. Dørpanelerne i bilen er lavet af ARTICO-læder, som er håndlavet, sammen med DINAMICA-mikrofiber. Og så er der taget, for det er trods alt en cabriolet. Taget kan åbnes/lukkes ved hastigheder på op til 40 km/t.