1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mercedes GLE coupé sigter mod BMW X6
0

Mercedes GLE coupé sigter mod BMW X6

Mercedes GLE coupé sigter mod BMW X6
0
0

Så smed den nye Mercedes GLE Coupé endelig kludene, og der går ikke mange mikrosekunder før man ved, hvilken model den tager sigte mod.

Formen på Mercedes GLE Coupé bringer stærke associationer til BMW X4 og X6, og det er netop sidstnævnte GLE Coupé skal kæmpe mod, og gerne stjæle kunder fra.
Mercedes kalder selv den nye GLE Coupé for et mere sportsligt valg, men om den er det finder vi først ud af ved en test.

Længden er 490 cm og højden 173 cm, hvilket er næsten præcis samme størrelse som BMW X6.

Bilen deler platform med den almindelige GLE, der er den nye M-klasse, som har skiftet navn. Hele navneændringen skal gøre det nemmere at finde rundt i Mercedes modeludvalget, men i første omgang bliver det nok bare mere besværligt.

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

GLE Coupé vil blive tilbudt med en række forskellige sekscylindrede benzin- og dieselmotorer med mellem 255 til 362 hestekræfter. Senere kommer der også en 5.5 liters V8 AMG GLE Coupé.

  • GLE 350d – 3.0 liters V6 diesel
  • GLE 400 – 3.0 liters V6 biturbo benzin
  • GLE 450 AMG – 3.0 liters V6 biturbo benzin
    *Alle tre varianter må trække op til 3.500 kilo!

GLE 450 AMG er ikke en komplet AMG, men er den første bil i den ny semi-sportslige AMG Sport modellinje.

Gearkassen er den nye ni-trins 9G-TRONIC automatgearkasse, som sender kræfterne til det permanente 4MATIC firehjulstræk. AMG-udgaven kører med 40:60 % træk, mens den almindelige GLE coupé har en 50/50 fordeling af kræfterne.

Der er ingen tvivl om GLE Coupé bliver en livstilsbil med sine kurvede coupé-former og mulighed for enorme 22” fælge. Kabinen minder om den nye C-klasse med rat med flad bund, en trykfølsom skærm og mulighed for diverse ekstraudstyr, som kan gøre GLE Coupé særdeles luksuriøs.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Den nye Mercedes GLE Coupé bliver lanceret til foråret i 2015, og vi kender endnu intet til priserne. Men billig bliver den ikke!