1. Home
  2. Bilnyheder
  3. MINI viser Clubvan varevognen
0

MINI viser Clubvan varevognen

MINI viser Clubvan varevognen
0
0

MINI har afsløret konceptbilen for MINI Clubvan, fem år efter at MINI Clubman kom på markedet. MINI Clubvan konceptet er et en forholdsvis simpel modificeret udgave af MINI Clubman. Sideruderne er erstattet med plastpaneler og bagagerummet er øget i størrelse.

Konceptet vises frem ved Geneve Motor Show, og bliver beskrevet af Mini som en kompakt livsstilsvarevogn til forretning og fornøjelse – hvilket er det første af sin type i segmentet.

Clubvan har naturligvis kun to sæder. Bagsæderne og det falske bagagerumsgulv er fjernet, og i stedet finder man et længere og dybere bagagerum med fastgørelsespunkter og 12V-udtag. De bagerste døre er tonet fuldstændigt mørke. Bag førersædet finder man naturligvis også en skillevæg i aluminium, der skal stoppe eventuel last i at skade chaufføren og passageren ved hårde opbremsninger.

Selvom Clubman er 240mm længer end den regulære MINI hatchback, med en 80mm længer akselafstand, vil den nye Clubvan ikke være en stor varevogn. Det forventes at bagagerummet vil kunne indeholde omkring 1200 liter.

Læs også:  BMW M4 CS: Den nye definition af kraft og letvægt

Selvom BMW endnu ikke har offentliggjort produktionsplaner for MINI varevognen, forventes den at stå klar i salgslokalerne senere på året. Omkring samme tid vil MINIs fabrik i Oxford, England blive renoveret og gjort klar til produktionen af den helt nye MINI hatchback.

Det forventes dog at de andre MINI modeller, der er baseret på den nuværende platform vil blive produceret til omkring 2015, hvilket inkluderer Roadster, Coupé, Clubman og Clubvan.

tags: