1. Home
  2. Baggrund
  3. Mirkobilerne falder i pris på brugt markedet
0

Mirkobilerne falder i pris på brugt markedet

Mirkobilerne falder i pris på brugt markedet
0
0

De ultrapopulære mikro- og minibiler, der udgør størstedelen af bilsalget i Danmark falder voldsomt i pris på brugt markedet. Grunden skal findes to steder, priserne på mikrobilerne er faldet år efter år, alle producenter vil have den billigste bil og den priskrig presser priserne ned, derfor bliver brugt priserne skubbet tilsvarende ned. Så en bil der for 5 år siden kunne fås for 99.999,- kr. kan nu erhverves for 79.999,- kr. en prisforskel der er til at mærke.

Den anden grund til de faldende brugtpriser, er ganske enkelt mængden af biler der bliver solgt. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, der bliver solgt så mange småbiler at markedet bliver oversvømmet. Udbuddet er derfor større end efterspørgslen hvilket får priserne til at falde. Resultatet er at 3-5 år gamle minibiler er faldet voldsomt i pris, Renaults Twingo er faldet næsten 20.000,-kr i gennemsnitlig brugtpris siden sidste år.
Under kan man se en række populære biler og deres udbud mod efterspørgsels tal. Hvis tallet er under 100, er udbuddet mindre end efterspørgslen, omvendt er udbuddet større end efterspørgslen, hvis tallet er over 100. Pilen indikerer hvilken vej trenden går, siden denne undersøgelse blev foretaget sidst.

Læs også:  Porsche hylder ikon med ny eksklusiv version

Chevrolet Spark – 125 ↑
Ford Mondeo – 84 ↓
Ford Focus – 88 ↓
Honda Accord – 95 ↓
Kia Ceed – 87 ↓
Nissan Qashqui – 88 ↓
Nissan Micra – 115 ↑
Opel Insignia – 90 ↓
Peugeot 308 – 92↓
Skoda Octavia – 81 ↓
Skoda Fabia – 87 ↓
Toyota Avensis – 82 ↓
Toyota Aygo – 120 ↑
VW Passat – 78 ↓
VW Touran – 79 ↓