1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Mød Renault Fluence Z.E. ved Åbent Hus
0

Mød Renault Fluence Z.E. ved Åbent Hus

Mød Renault Fluence Z.E. ved Åbent Hus
0
0

Renault har satset stort på elbiler, og lørdag/søndag d.4-5 februar holder 20 af landets Renault-forhandlere Åbent Hus, hvor man kan møde den nye Fluence Z.E.

Præsentationen af Fluence Z.E. bygger på næsten to års arbejde, og derfor fortæller Renaults direktør, Henrik Bang, at han glæder sig som et lille barn.

”Elbiler er Renaults helt store satsning og Danmark er et af de første lande i verden, hvor vores elbiler bliver lanceret. Åbent Hus er kulminationen på en lang process, hvor vi har uddannet mekanikere og salgspersonale til at sælge og reparerer elbiler. Og vi har store ambitioner. Vi vil sælge mindst 2000 elbiler i år. Derfor er det vigtigt, at vores elbiler kan købes over hele landet. Vi begynder med 20 forhandlere, men i løbet af 2012 vil endnu flere komme til. Så vi håber at rigtig mange danskere vil tage sig tid til at lægge vejen forbi lørdag og søndag for med egne øjne at se og prøve, hvad en elbil virkelig kan.”

Prisen starter fra 205.000 kr.

Renault Fluence Z.E. koster fra 205.000 kr. + medlemskab af Better Place som koster 1.695 kr. om måneden ved 15.000 km om året. Medlemskabet inkluderer batterileje, hjemmeoplader, ubegrænset antal batteriskift og betalt strøm til de antal kilometer man vælger om året.

Læs også:  Bilteknologi: De nyeste avancerede sikkerhedsfunktioner

Udover Fluence Z.E. introducerer Renault også varevognen Kangoo Z.E. til marts, som bl.a. vandt Årets Varebil. Kigger vi frem til sommeren 2012 er Renault klar med den to personers Twizy, som er en mellemting mellem en scooter og en lille bil, som kan køre 100 km. – Sidst men ikke mindst kommer Renaults fjerde elbil Zoe som er på størrelse med Clio også til Danmark i oktober/november

Fakta om Renault Fluence Z.E.

Renault Fluence Z.E. skal lave om på, at folk kun tror elbiler er små og ubrugelige for familier. Der er nemlig plads til fem voksne mennesker i Fluence Z.E., og den kan kører 185 kilometer når den er fuldt ladt op.
Batteriet kan dog let skiftes ud på ca. 5 minutter, så rækkevidden er i teorien ubegrænset, når man har adgang til opladte batterier. – I Danmark er der 19 batteriskiftestationer, og Renaults samarbejdspartner Better Place er ved at lancere endnu flere.

Læs også:  Škoda Enyaq kåret til årets brugtbil 2024

Læs også om leasing af Renault Fluence Z.E. her.