1. Home
  2. Baggrund
  3. Mød Sveriges racerprinsesse
0

Mød Sveriges racerprinsesse

Mød Sveriges racerprinsesse
0
0

En 20-årige pige forventer mange ikke at finde bag rattet på en racerbil, men Mikaela Åhlin-Kottulinsky er heller ikke hvem som helst.
Hun kommer fra en familie med benzin i blodet. Bedstefaderen har vundet Paris-Dakar, mens også både bedstemor, mor, far og bror har eller gjort karriere indenfor motorsporten.

Mikaelas start på racerkarrieren var faktisk tilfældig, da hun forinden havde danset og dyrket gymnastik i mange år, men da broderen skulle sælge sin gokart sprang hun til. Dermed startede hun først i en alder af 12 år, men det var ingen kæp i hjulet for Mikaela, som efter syv år tog springet videre til Volkswagen Scirocco R Cup i Tyskland. Udover Scirocco R Cup deltager Mikaela også i Renault Clio Cup, og den svenske udgave af Porsche Carrera Cup.

Modsat resten af familien som har satset på rally, valgte Mikaela den mere almindelige motorsport, hvilket skete på baggrund af hendes primære kvalitet, som hun selv fortæller er, at kunne huske banen udenad og levere omgangstider millisekunder tæt på hinanden. Mikaelas bedste resultat er i øjeblikket en andenplads i Scirocco R Cup på Nürburgring, hvor feltet bestod af 18 andre talentfulde racerkørere.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

Selvom Mikaela allerede er noget langt på rekordtid, hviler hun ikke på laurbærrene, da der er lang vej til målet som er at vinde DTM – Deutsche Tourenwagen Masters.

”Vejen til DTM er endnu lang, og jeg tager derfor ét skridt af gangen, hvorfor mit fokus i øjeblikket er på Scirocco R Cup.”

Selvom man skulle tro idolet ville være en deltager eller legende i DTM, tøver Mikaela ikke med at fortælle, at hendes største idol er moderen Susanne Kottulinsky. Susanne opnåede at blive europamester i 1987, og er for Mikaela det perfekte eksempel på, det sagtens kan lykkes for kvinder i motorsporten.

Motorsporten er præget af mænd, og til spørgsmålet om dette fortæller Mikaela blot, at det for hende nu er hverdag, og derfor tænker hun ikke mere over det. I VW Scirocco R Cup deltager 2 piger og 17 drenge, mens dette tal var endnu mere ulige, da hun kørte gokart.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Arbejder hårdt for sin drøm

Når Mikaela ikke overhaler drengene på racerbanen bruger hun megen tid på sponsorpleje, hvilket finansierer hendes drømmejob som professionel racerkører. Under det korte interview stod det klart, at jobbet som talentfuld racerkører består af megen sponsorpleje. Tid som ellers kunne bruges bag rattet i en bil eller køresimulator.

Udover racerdrømmen arbejder Mikaela også i moderens køreinstruktørfirma, Driving Event Producers, som undertegnet flere gange selv er blevet undervist af, og de kan varmt anbefales.

Møder du Mikaela på de svenske veje foregår det i en 1,6 liters benzinmodel af Audi A3, hvorfor det ikke ligefrem er nogen racerbil, som hun selv udtrykker det. Ved spørgsmålet om drømmebilen bliver der hurtigt kvitteret med svaret, at det er en DTM-bil og gerne med Audi-mærket forrest. Skal det være en gadebil, er det straks sværere, men blot Volkswagen- eller Audi-mærket er på køleren er Mikaela glad – hun indrømmer dog en RS-model selvfølgelig ikke ville være ringe.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Mikaela slutter grinende af med at fortælle, at selvom hun er skrap på banen, så tror folk næppe hun er en racerkører, når der skal parallelparkeres. Heldigvis foregår det meste racerløb dog også i de fremadgående gear.

Vi takker Mikaela for at give os et indblik i hendes hverdag!