1. Home
  2. Baggrund
  3. Muligt indisk køb af Saab
0

Muligt indisk køb af Saab

Muligt indisk køb af Saab
0
0

Efter det planlagte salg af Saab blev nedstemt af GM, som dermed sendte bilfabrikanten ud i konkurs har der været megen spekulation om hvorvidt der stadig var en fremtid for Saab.

Nu lader det dog til, at en potentiel indisk køber, Mahindra, kunne melde sig som en eventuel køber af Saab.

Mahindra er indiens største producent af SUV-biler og skulle efter sigende have deltaget i møder med administratorerne for Saabs konkursbo. Hvorvidt Mahindra udelukkende er interesseret dele af den svenske bilfabrik melder historien intet om.

Den indiske bilproducent udvider samtidig kraftigt i disse dage og erhvervede sig 70% af aktierne i den koreansk-baserede SsangYong fabrik i 2011, efter sigende for at benytte sig af koreanernes teknologi samt salgsnetværk. Man kunne i den forbindelse forestille sig, at bagtanken er lignende bag købet af Saab.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Også tyrkisk interesse

Mahindra er dog ikke den eneste bilfabrik der har vist interesse for den nu konkursbegærede bilfabrikant. En indtil videre unavngiven tyrkisk investor overvejer et køb af Saab, efter sigende med støtte fra den tyrkiske regering, der er ivrig for at stable en succesfuld tyrkisk bilproducent på benene.