1. Home
  2. Baggrund
  3. Når køredrømmen overgår fornuften
0

Når køredrømmen overgår fornuften

Når køredrømmen overgår fornuften
0
0

50-årige Kim Plum tog i juli forbi sin lokale Toyota-forhandler for at sætte de sidste signaturer på købsaftalen til en Toyota Aygo til datteren.

Trods den underskrevne købsaftale og en forventningsfuld datter, endte Kim Plum uden en spritny Aygo.
I ventetiden hos Toyota-forhandleren fik han nemlig lov at prøvekøre en Toyota GT86, og når man til dagligt arbejder som autolakerer og er vild med biler, kan den slags være farligt.
Det blev det også for Kim, der var så begejstret for GT86’eren, at han glemte alt om Aygo og fornuftige priser, og i stedet satte alle sejl ind for at få en GT86.

Grønt lys til at forfølge køredrømmen

”Jeg har kørt i rigtig mange forskellige biler gennem livet, men jeg har aldrig oplevet en bil, der giver den samme underholdende køreoplevelse som GT86. Den er utrolig let at køre og styre og samtidig sjov som ingen andre biler”, siger Kim Plum om køreoplevelsen i GT86.

Men den slags beslutninger får man sjældent lov til at træffe uden konens accept, og netop hende skulle Kim også overbevise.
Det gjorde han ved at tage på en ekstra prøvetur ugen efter med konen, Helle, i bilen.
Ved aftensbordet var sagen klar: Der var grønt lys!

”Lige i starten syntes min kone, at det var en lidt vild beslutning, men hun faldt også for bilen under prøveturen. Det er virkelig farligt at prøvekøre den, for man kan ikke undgå at falde for den. Så hvis man absolut ikke vil købe en GT86, skal man altså heller ikke prøve den,” griner Kim Plum.

Han har i kraft af sit arbejde som autolakerer prøvet at køre en masse forskellige biler – både billige, dyre, hurtige og langsomme, men ingen har slået GT86, fortæller Kim.

”Man kan sagtens få en bil, der kører hurtigere, men der findes altså ingen anden, der giver den samme fantastiske oplevelse bag rattet”, fortæller Kim Plum.

Toyotas 50-års danskerjubilæum banede vejen

I anledning af Toyotas 50 år i Danmark var prisen på GT86 hele september nedsat med 86.000 kr. i forhold til normalprisen.
Oven i hatten tilbød Toyota Finans rentefri finansiering af sportsvognen, og de to ting gjorde, at familien havde råd til deres egen lille racer.

”Det har været helt afgørende for min beslutning, at jeg både sparer 86.000 kr., og kan finansiere billånet med 0 procent i rente. Ellers ville jeg ikke have haft råd. Jeg er også næsten lige blevet 50 år, så det handler til en vis grad om at nå at udleve drømmen om en sportsvogn, mens jeg stadig kan komme ind og ud af den”, siger Kim Plum.

Heldigvis for familiens datter, som Toyota Aygo’en oprindelig var tiltænkt, havde familien i forvejen to biler, som hun frit kan benytte sig af.
”Jeg ved i hvert fald godt, hvilken bil jeg skal køre i fremover”, slutter Kim Plum uden at fjerne blikket fra sin nye røde sportsvogn.

Læs også:  Bilteknologi: De nyeste avancerede sikkerhedsfunktioner

I perioden fra januar til juli i år blev i alt 15 stk. Toyota GT86 indregistreret i Danmark, mens kun 2 af Subarus tilsvarende model, BRZ, blev indregistreret.