1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Netop afsløret: Ny BMW 7-serie
30

Netop afsløret: Ny BMW 7-serie

Netop afsløret: Ny BMW 7-serie
0
30

Til oktober bliver den nye BMW 7-serie lanceret, og BMW selv er stolte af bilen, som de fortæller redefinerer rammerne for en luksuriøs køreoplevelse og teknologiske muligheder.

Bl.a. er det værd at bide mærke i, at den nye 7-serie gør brug af karbonforstærket plast i karrosseriet, pluginhybrid-teknologi i 740e modellen, bevægelsesstyret betjening af iDrive-systemet og fjernbetjent parkering…

Senior Vice President hos BMW Group Design, Adrian Van Hooydonk fortæller om designet:

“At BMW we believe the future can be predicted most effectively if we’re helping to shape it” og fortsætter: “The primary objective in the development of the new car was to create a vision of modern luxury and to exceed our customers’ expectations”.

Grundet brugen af det karbonforstærkede plast, der også bliver brugt i produktionen af BMW i-bilerne, er det lykkedes at reducere BMW 7-seriens vægt med op mod 130 kilo ift. forgængeren!

Ekstrem luksus

Der er selvfølgelig masser af plads i 7-serien, men hvis man vil sidde ekstra luksuriøst, så skal man vælge den lange udgave, som giver hele 14 cm mere benplads til bagsædepassagerne! Vælger man yderligere ”Executive Lounge” ekstraudstyrspakken, så kan det ikke blive mere luksuriøst. Pakken indeholder firezoners klimaanlæg, aktiv sædeventilation, og elektrisk justerbare komfortsæder med massagefunktion på bagsæderne inklusiv et vitalitetsprogram til fuldstændig afslapning. Pakken indeholder desuden også et udfoldeligt bord og kopholdere samt syvtommers tablet, så bagsædepassagererne kan se video eller surfe på nettet undervejs. Den lange udgave vil også kunne få med det eksklusive Sky Lounge-panoramaglastag, der udsender lys fra LED-moduler direkte på glastaget når det er mørkt, og ved hjælp af en defineret grafik, vil det ligne en lysende stjernehimmel! Mon ikke det er enhver ministers drømmebil?

Læs også:  Antal offentlige ladestandere fordoblet på et år

Som noget nyt kan iDrive-systemets funktioner udføres blot ved brug af håndbevægelser ved hjælp af en 3D-sensor. Desuden er det første gang i en serieproduceret bil vi ser, at en mobiltelefon kan oplades trådløst i en midterkonsol.

Parkerer sig selv uden en bag rattet

Som nævnt vil BMW 7-serien også blive den første serieproducerede bil i verden, som vil kunne parkere sig selv – helt uden nogen ved rattet!

Nyt motorprogram

Da 7-serien er BMW’s flagskib er det vigtigt med nyudviklede motorer, og derfor finder man en helt nyudviklet V8-motor samt sekscylindrede rækkemotorer. Alle motorer kommer med den ottetrins Steptronic automatgearkasse fra standard, og de opfylder selvfølgelig også EU6-normen.

  • 730d: sekscylindret dieselmotor med 265 hk og en accelerationstid fra 0-100 km/t på 6,1 sekunder. Det blandede brændstofforbrug er 22,2 km/l!
  • 740i: sekscylindret benzinmotor med 326 hk og en accelerationstid fra 0-100 km/t på 5,5 sekunder. Det blandede brændstofforbrug er 15,2 km/l.
  • 750i xDrive: V8-benzinmotor med 450 hestekræfter og en accelerationstid fra 0-100 km/t på 4,4 sekunder. Det blandede brændstofforbrug er 12,4 km/l
  • 740e: I 2016 kommer 740e, der er en pluginhybrid. eDrive-teknologien kombinerer en firecylindret benzinmotor med en elmotor, hvor den samlede ydelse lyder på 326 hestekræfter. Det blandede brændstofforbrug lyder på imponerende 47,6 km/l og en CO2-udledning på sølle 49 g/km. Desuden kan den køre 40 km på ren el.
Læs også:  Derfor bør du investere i en hybridbil

Masser af sikkerhed – bl.a. laserlys

BMW offentliggør også en ny unik detalje ved 7-serien, ligesom vi kender det fra i8’eren. Laserlys er ikke standard, men kan tilkøbes. Laserlys er omkring 30 % mere energieffektivt end 7-seriens LED-forlygter, og så kan det endda oplyse vejen helt op til 600 meter!

7-seriens sikkerhedspakken inkluderer for eksempel vognbaneassistent med sidekollisionsbeskyttelse, advarsel for kollision bagfra samt krydsende trafik, udvidet køassistent (semi-automatisk kørsel) samt aktiv fartpilot.

Den nye BMW 7-serie vil blive produceret i Tyskland på fabrikken i Dingolfing. Priserne bliver offentliggjort ved verdenspremieren til september på Frankfurt Motor Show.

tags: