1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Ford GT superbil med over 600 ponyer!
0

Ny Ford GT superbil med over 600 ponyer!

Ny Ford GT superbil med over 600 ponyer!
0
0

Hils på Fords helt nye GT superbil! Den er netop blevet vist i Detroit, og den vil være klar fra 2016! Dermed er den nye GT klar til vejene, når der skal fejres 50 års jubilæum for Ford GT bilernes 1-2-3 placering ved 24 timers Le Mans løbet i 1966.

Vi er fuldstændig forelsket i designet! Du kan bladre igennem galleriet foroven, hvor der er mange flere betagende billeder.

Ydelsen bliver på over 600 hestekræfter, og derfor er det første spørgsmål selvfølgelig: Hvilken kværn ligger under fronthjelmen? For det første er Ford GT en centermoriseret superbil, og herefter kan det fortælles, at Ford GT får den mest kraftfulde EcoBoost produktionsbyggede motor til dato! Motoren vil blive hjulpet på vej af racerteknologi, der sørger for den vil kunne konkurrere med de helt store.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

To tuboer og seks cylindre

Motoren er en sekscylindret 3.5 liters EcoBoost motor med to turboer, der er baseret på motorkonstruktionen som bruges i Fords IMSA Daytona Prototyope! Ydelsen bliver over 600 hestekræfter og gearkassen er en syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse. Alle kræfterne sendes til baghjulene, og med letvægtsmaterialer såsom aluminium og carbon, vil man blive skubbet helt tilbage i sædet, når speederen presses i bund. Ford har selvfølgelig også arbejdet en del med aerodynamikken, således superbilen har en avanceret aktiv bagspoiler, og når der skal bremses ned igen er der keramiske bremser!

Ford har sågar lovet et af de bedste vægt til effekt forhold iblandt alle produktionsbiler! Vores forventninger er i hvert fald højere.

Inde i kabinen finder man omklamrende sportssæder og et F1-inspireret rat samt justerbare pedaler, så man får den helt optimale køreposition. Desuden vil man også kunne bruge Fords nyeste connectivity system kaldet SYNC 3, der skal gøre køreturen bare nogenlunde komfortabel, selvom den sikkert er ualmindelig hårdt sat op i undervognen.

Læs også:  Audi Q8: Ny opdatering til flagskibet i Q-familien

Slutteligt kan det nævnes, at den nye Ford GT leveres med 20” hjul og Michelin Pilot Super Sport Cup 2 dæk, hvor der er lavet de sidste modifikationer ved dækkene, så de passer perfekt til Ford GT.

Der er desværre endnu ingen officielle data om bilen.

tags: