1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Honda Jazz Hybrid kører over 36 km/l!
0

Ny Honda Jazz Hybrid kører over 36 km/l!

Ny Honda Jazz Hybrid kører over 36 km/l!
0
0

Den nye Honda Jazz Hybrid er nu offentliggjort, og den er blevet væsentlig grønnere end før.

Normalt forbedres biløkonomien med nogle kilometer per liter, men ved Honda Jazz Hybrid er den steget fra 26,3 til 36,4 km/l! Dette skyldes delvist den komplet nye motor samt økonomiske dobbeltkoblingsgearkasse.

Udover motor og gearkasse er både platform, interiør osv. nyt, hvilket yderligere samtidig gør den mere praktisk og rummelig end den gamle model. Længden, bredden og højden er dog ikke ændret, men man har formået at udnytte pladsen bedre. Derfor forventes det også, at man som fire voksne sagtens kan finde sig udmærket til rette i Jazz, da den handler om komfort og anvendelighed med sine smarte funktioner – sæderne vil igen være de kendte ”slå-op-sæder”.

Læs også:  Mercedes-Benz lancerer ny version af ikon fra 1979

Nærmere om drivlinjen

Det er en 133 hestes 1,5 liters, hvilket er en væsentlig forøgelse af ydelse ift. den gamle 1,3 liters som kun havde 87 hestekræfter. Selvom der er tilført næsten 50 hestekræfter ekstra skal man ikke forvente en ringere økonomi.
Batteripakken er nu Lithium-ion, hvilket er langt lettere end den gamles nikkel-metal hydride pakke.

CVT-enheden, den trinløse gearkasse er udskiftet med en syvtrins dobbeltkoblingsgearkasse, hvilket udover at hjælpe på økonomien ligeledes skulle gøre den mere komfortabel. Af andre smarte tricks har Honda integreret elektrisk bremseservo, der kan udnytte mere energi fra det regenerative bremsesystem. I alt er den nye Jazz Hybrid blevet 35 % mere økonomisk!

Udover Hybrid-modellen kommer en 99 hestes 1,3 liters enhed, mens en version af den 1,5 liters benzinmotor uden hybriddelene ligeledes vil være at finde. Begge motorer kan fås med en opdateret CVT-gearkasse.

Læs også:  Range Rover Electric: Skabt til at køre forrest

Honda Jazz Hybrid vil blive vist ved dette års Frankfurt Motor Show til september, hvorefter den forventes i showlokalerne fra 2014. Flere oplysninger om den nye Honda Jazz forventes dog offentliggjort inden for et par uger, men indtil da kan du nyde billederne forneden.