1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Mini Clubman i konceptform
0

Ny Mini Clubman i konceptform

Ny Mini Clubman i konceptform
0
0

Den nye Mini Clubman er blevet fremvist som en dristig firedørs stationcar før lanceringen i slutningen af året.

Mini vil fremvise den nye bil med en konceptmodel på Geneve Motor Show næste uge og give et godt indblik i hvordan den nye Clubman vil tage sig ud. Mens eksteriøret på konceptmodellen måske er en kende overdrevet, forventes det ikke væsentligt ændret i produktionsudgaven.

Den nye Clubman anvender ikke samme besynderlige bagdøre som forgængeren, der var udstyret med en enkelt bagdør men har i stedet et mere konventionelt design med fire rammeløse døre. Den traditionelle bagklap er bevaret.

Det nye layout skal introducere mere praktikalitet og anvendelighed i Clubman for at udvide kundesegmentet.

Clubman måler 4223mm i længden og er dermed 260mm længere end den model den erstatter. Den er endvidere vokset med 170mm i bredden og 25mm i højden.

Læs også:  Mangler du opbevaringsplads i den lille garage? Skab mere via smart møblering

De større dimensioner gør den nye Clubman større end den nuværende største model, Countryman.

Konceptbilen er udstyret med flamboyante detaljer som særlige forlygter med LED-teknik der danner en ring i lygtehuset, 19-tommers fælge, sidespejle i krom og baglygter der er vendt 90 grader for at give bagenden et bredere udtryk.

I kabinen finder man et stilrent, sofistikeret instrumentbræt der giver en god indikation af hvordan interiøret i fremtidige Mini modeller vil se ud. Eksklusive materialer inklusiv læder, træ og krom skal give konceptbilen et mere luksuriøst udtryk, der ikke forventes at blive videreført til produktionsmodellen.

I midten af kabinen finder man Mini traditionelle runde speedometer der nu danner ramme for en skærm i høj oplysning. Som i Mini hatchback er de vigtigste instrumenter bag rattet. Midterkonsollen er hævet for at lade gearstangen og betjeningsgreb befinde sig højere end i de eksisterende modeller fra Mini.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Den nye Clubman vil få et lignende motorprogram som tredørs hatchbacken, der vil være på markedet næste måned. I programmet finder man en 1.5-liters trecylindret benziner, en 2.0-liters firecylindret og adskillige dieselmotorer i kombination med enten en sekstrins manuel gearkasse eller en sekstrins automatgearkasse.

tags: