1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny model af fransk bestseller: Citroën C3
0

Ny model af fransk bestseller: Citroën C3

Ny model af fransk bestseller: Citroën C3
0
0

Franske Citroën har netop offentliggjort de første billeder af den nye Citroën C3. C3’eren er en af mærkets bestsellers, og det er derfor meget vigtigt med en succesfuld præsentation.

Citroën C3 er på størrelse med en Peugeot 208 og Volkswagen Polo. Den blev for første gang introduceret i 2002, og der er sidenhen blev produceret 3,5 millioner eksemplarer. I Danmark har C3’eren vundet prisen som ”Årets Bil i Danmark 2003”, og der er 30.000 eksemplarer af Citroën C3 på de danske veje.

Ny Citroën C3

Den nye Citroën C3 har fået et væsentligt opfrisket design, der skaber mere opmærksomhed end før. C3’eren kan leveres med et to-farvet karrosseri og med forskellige interiørpakker. Der er plads til fem personer og 300 liter bagage. Bilen er desuden også ganske praktisk bag rattet, da den har en vendediameter på blot 10,7 meter trods dens udvendige længde på knap fire meter.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

På parkeringspladsen er den også praktisk, da de smarte Airbumps beskytter mod småstød og knubs på den nederste del af døren. Citroën har prøvet at designe de praktiske Airbumps, så de ikke blot er en praktiske detalje, men også er med til at give bilen sjæl. Derfor kan bilens Airbumps dekoreres med en rød eller hvid krans.

Ny Citroën C3 kabine

Indvendigt er kabinen innovativ med et overskueligt instrumentbord. Infotainmentskærmen måler 7” og er trykfølsom. C3’eren vil kunne leveres med med flere former for moderne teknologi, som f.eks. ConnectedCAM Citroën™ med integreret vidvinkel kamera (nogle lande, men næppe DK) samt 3D navigation med stemmestyring, bakkamera, vejstribealarm og blindvinkelalarm. Gennemtænkte er også de effektive og økonomiske motorer med PureTech benzinmotorer og BlueHDi diesel og en udgave med det nyeste automatgear EAT6.

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej

Tekniske set

Platformen er PSA-koncernens platform A, og der har ved udviklingen af den nye C3’er været særligt fokus på komfort. Dette har bl.a. medført montering af en videreudviklet støddæmper på den velkendte semi-MacPherson forbro med deformerbar travers. Hermed udlignes ujævnheder i underlaget i typisk Citroën stil. Samtidig er der arbejdet meget med støjdæmpningen i bilen.

Motorudvalget inkluderer de nyeste PureTech benzin og BlueHDI dieselmotor. Den trecylindrede benzin PureTech yder hhv. 68, 82 eller 110 hk med manuelt gear, mens dieseludgaven med BlueHDI yder 75 eller 100 hk. Ved lanceringen tilbydes kun manuelle gearkasser, men senere indfases en sekstrins EAT6 automatgearkasse.

Ny Citroën C3

tags: