1. Home
  2. Baggrund
  3. Ny MX-5 på vej
0

Ny MX-5 på vej

Ny MX-5 på vej
0
0

Mazda arbejder hårdt på den nye MX-5, der skal bringe bilen tilbage til de gamle roadster-værdier, med lavere vægt og bedre køreegenskaber. Essentielt for de næste generation MX-5 er Mazdas SKYACTIVE-teknologier, der fokuserer på vægtreduktion og brændstoføkonomi. Den nuværende model vejer omkring 1,050 kg og Mazda fortæller, at den nye bil vil have en egenvægt på under 900 kg.

Mazda forventer at karroseriet alene vil lide et 10% vægttab, på trods af det forventes at den nye model vil være 30% stivere end den nuværende model, takket været en øget brug af højstyrke stål.

Også selve chassiset forventer Mazda skal være 10% lettere end den nuværende model, med et helt nyt styretøj samt affjedring. Dette håber Mazda vil skabe en følelse af lethed ved lave hastigheder samt give bilen bedre stabilitet ved højere hastigheder.

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

For første gang med turbo

Ikke engang MX-5 slipper uden om downsizing-bølgen, der I øjeblikket hærger blandt verdens bilfabrikker. Den nye bil forventes at benytte en turboladet 1.3-liters SKYACTIV motor ved siden af en 1.5-liters sugemotor i den lavere udgave. Til sammenligning benytter den nuværende model 1.8 samt 2.0-liters motorer, begge uden turbo.

Den nye bils design er inspireret af Takeri-konceptet, der blev fremvist på Tokyo Motor Show I 2011. Forvent at bilen præsenteres mod slutningen af 2013, med introduktion i 2014.

tags: