1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Renault Clio R.S. på vej mod Danmark
0

Ny Renault Clio R.S. på vej mod Danmark

Ny Renault Clio R.S. på vej mod Danmark
0
0

Renault præsenterede den nye Clio hatchback og stationcar ved Paris Motor Show, hvilket du kan læse mere om her, men der var også en racermodel som stjal en del af opmærksomheden.

Renault Clio R.S.(Renault Sport) er navnet på modellen som ikke kan prale af 31,25 km/l, men der i mod 200 heste fra en 1.6 liters turbomotor. Dermed er den tidligere 2.0 liters motor uden turbo blevet erstattet med en mindre, hvilket selvfølgelig også hjælper på brændstoføkonomien, som er blevet forbedret med to liter per 100 kilometer.

De 200 hestes ydes ved 6.000 omdr/min mens man har forøget momentet med 32 Nm til 240 (+25 Nm) ved 1.750 omdrejninger i minuttet!

Lynhurtig dobbeltkoblingsgearkasse

Den nye Clio R.S. vil være udstyret med Renaults sekstrins dobbeltkoblingsgearkasse, EDC(Efficient Dual Clutch). Renault har tidligere kun brugt denne gearkasse til deres 1.5 DCi, men nu er den gennemtestet til Clio R.S., hvor den springer gennem gearene i ”Race mode” på kun 150 milisekunder! Og ja, der er selvfølgelig ratgear.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

To forskellige modeller

Efter sigende vil vi europæiske købere kunne vælge mellem to forskellige chassier. Sport versionen giver den optimale fordeling af sport og komfort til hverdag, mens Cup chassiet er til track day entusiaster. Dette er bl.a. gjort ved at udstyre den med en hårdere affjedring samt 5mm lavere undervogn.

Udseendet

Clio R.S. vil komme med 17” fælge fra standard og 320 mm bremser foran, hvilket er 8mm større end på den nu gamle. Fronten er ligesom vi kender det på andre R.S.-modeller yderst aggressiv, og det er specielt på linjen i bunden vi kan reflektere designet til Mégane R.S..
Bagfra vil du kunne kende den på en tagspoiler samt diffuser på kofangeren.

Indeni har følger Renault stilen med røde detaljer, mens der også vil være lækre sportssæder som endda kan tilkøbes i læder.

Læs også:  Så høje er fartbøderne

Standardudstyret vil bl.a. inkludere nøglefri adgang samt startknap, bluetooth, R-Link-systemet med navigation, internet, apps og meget andet

Kommer den til Danmark?

JA! Selvom flere internationale bilmagasiner inkl. det nationale Bil Magasinet skamroste Clio R.S., så fik vi den aldrig at se på modelprogrammet i Danmark. Dette har man dog tænkt sig at lave op på nu, hvorfor den nordiske importør allerede har udmeldt Clio R.S. kommer til Danmark!

Nyd billederne af den nye Renault Clio R.S. forneden: