1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny Renault til den store firmabilsklasse
11

Ny Renault til den store firmabilsklasse

Ny Renault til den store firmabilsklasse
0
11

Talisman er navnet på Renaults store bil i den store firmabilsklasse, der gør brug af teknologierne fra den nye Espace.

Med sin længde på 4,85 meter og 2,82 meters akselafstand hører Talisman til i D-segmentet. Afstanden mellem fører og sidemand er den største i sin klasse, og på bagsædet er der hele 262 mm plads mellem knæ og forstole.

Infotainmentsystemet er anden generation af R-Link, og skærmen er en 8,7 tommers skærm. I visse versioner af Talisman kan man blandt andet kontrollere bilens elektronisk styrede støddæmpere.

Renaults Multi-Sense system er også integreret i Talisman, der sørger for at koordinerer og styrer de mange teknologier. Bl.a. 4-hjulsstyringen, 4Control chassiet, som vi bl.a. kender fra Laguna Coupé GT og den nye Espace. Multi Sense styrer dog også de elektroniske støddæmpere, styringen, motorlyden og belysningen.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

Sikkerhedsmæssigt gør Talisman brug af det avancerede ADAS system (Advanced Driving Assistance System), hvor man bl.a. nyder gavn af adaptiv fartpilot, active emergency brake, lane departure warning, automatisk parkering og andre nyttige systemer.

Motorer med mellem 110-200 hestekræfter

Under motorhjelmen finder man to benzinmotorer og tre dieselmotorer. Begge benzinmotorer er en 1.6 liters, men ydelsen er på hhv. 150 og 200 hestekræfter.
Dieselmotorerne er kendt fra både Espace og Kadjar. Den mindste er en 1.5 liters med 110 hk, næste skridt er en 130 hestes 1.6 liters, mens den største yder 160 heste.

Begge benzinmotorer og de to største dieselmotorer kan fås med EDC-dobbeltkoblingsgearkassen.

Den nye Renault Talisman vil blive introduceret i Danmark til foråret, hvorefter priser og eksakt lanceringsdato ikke er fastlagt.