1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Nu kommer bjørnen Kodiaq
0

Nu kommer bjørnen Kodiaq

Nu kommer bjørnen Kodiaq
0
0

Den nye Skoda Kodiaq er Skoda’s nye familie-SUV med plads til 7 personer og 4,70 meter lang. Med andre ord – Kodiaq er stor!

Måske derfor er navnet fundet ved at skele til Kodiak-bjørnen, der med 3 meter i oprejst tilstand og 400 kg er blandt de største i verden.

Den nye Skoda-suv er det tjekkiske mærkes første bil med mulighed for syv sæder, en feature, der hører til i klassen med de store SUV’er.

Skal der en trailer på bliver det ikke et problem, for Kodiaq tager 2,5 ton på krogen og Skoda tilbyder ‘Tow-assist’ , der hjælper til når du skal bakke vogntoget på plads.

Ved introduktionen har Skoda fem motorvarianter klar – to diesel og tre benzin – alle leveres enten med seks manuelle gear eller koncernens kendte DSG-gearkasser med enten seks eller syv trin. Desuden bliver der, som det sig hør og bør i en SUV, mulighed for at vælge Kodiaq med  4-hjulstræk.

Læs også:  Skoda Enyaq får flere hestekræfter og længere rækkevidde i opdateret udgave

De to dieselmotorer kommer som hhv. 150 hk med 340 nm og 190 hk med 400 nm. Begge er 2-liters motorer.

Benzinmodellerne kommer i toi størrelser. To varianter med 1,4 liters slagvolumen og en med 2 liter. De yder hhv. 125 hk/200 nm, 150 hk/250 nm. Den sidste af de to bliver udstyret med ACT (Active Cylinder Technology) – , der er et system som lukker ned for en to af cylindrene, når der ikke er behov for dem. Den store benzinmotor yder 180 hk/320 Nm.