1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny spansk superbil på vej
0

Ny spansk superbil på vej

Ny spansk superbil på vej
0
0

Den særprægede spanske superbils-fabrikant GTA Motor, har afsløret deres produktionsklare udgave af bilen Spano, ved Geneve Motor Show. Bilen blev først vist som prototype, sidste år.

GTA har store planer for deres nye Spano, og forventer at sælge 100 af dem gennem et en årlig produktion på 15 biler. De kalder den selv ’den hurtigste og mest kraftfulde bil nogensinde bygget i Spanien’.

Spano skal tage kampen op mod de mest hårdkogte rivaler i superbils-klassen, med Pagani og Koenigsegg som hovedkonkurrenterne. Prisen har den i hvert fald med sig, for den koster 4,5 millioner uden dansk afgift og skat.

Til gengæld byder den også på ingeniørmæssige lækkerier. Bagtil finder man en 8.3-liters V10 der yder 820 hk, takket være en kompressor. Motoren er koblet til en 7-trins sekventiel gearkasse der trækker på baghjulene, karossen er i kulfiber og undervognen er en blanding af kulfiber, kevlar og titanium. I kabinen kan man glæde sig over panoramataget som kan blændes op eller ned, som det kendes fra Mercedes.

Læs også:  Volkswagen elektrificerer sit sportslige ikon GTI

Spano har også multi-justerbar affjedring, en elektrisk aktiveret hækspoiler samt keramiske bremseskiver med 6-stemplede kalibre. Alt dette resulterer i en 0-100 km/t tid på 2.9 sekunder samt en topfart på 350 km/t.

Alt sammen meget imponerende, men spørgsmålet er om GTA Motor har nok værdi i deres brand til få succes med bilen? Det vil tiden vise.