1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Ny VW Golf GTI koster fra 457.995 kr.
0

Ny VW Golf GTI koster fra 457.995 kr.

Ny VW Golf GTI koster fra 457.995 kr.
0
0

Den nye Volkswagen Golf GTI kommer i to varianter, og priserne er nu offentliggjort på standard-modellen med 220 hestekræfter, som vil koste fra 457.995 kr. med introduktion i juni 2013.

Standardprisen er for den tredørs model samt en manuel gearkasse, mens femdørs modellen koster 12.000 kr. ekstra. .

Motoren i Golf GTI er stadig en 2,0 TSI-turbomotor, men ydelsen er hævet med 10 hk til 220 heste, hvilket dermed ikke er noget vildt. Der i mod har man formået at hæve drejningsmomentet fra 280 til 350 Nm fra 1.500-4.400 omdr/min, og det bør være noget som kan mærkes!
De ekstra kræfter mærkes bl.a. ved accelerationen fra 80 til 120 km/t i femte gear, hvor det tager 5 sek mod 7,5 sekunder i den gamle model. Accelerationstiden fra 0-100 km/t er også forbedret med 0,4 sekunder, så det nu bare tager 6,5 sekunder, mens topfarten er 246 km/t..

Læs også:  Cayenne S E-Hybrid: Porsche's nyeste Plug-in-perle

Selvom motoren er blevet mere potent, så er brændstofforbruget selvfølgelig reduceret, hvorfor man i den nye GTI kan køre 18 % længere med manuelt gear, da den er angivet til 16,7 km/l – vælger man den 6-trins DSG-gearkasse kører man iflg. VW 15,6 km/l..

Performance-model…

Er du typen som vil have det hele, når du alligevel er i gang? Så kommer du ikke uden om Golf GTI i Performance-versionen, hvor man har 10 heste ekstra og samme drejningsmoment til rådighed i et bredere felt, +200 omdr/min.
Accelerationstiden er 0,1 sekund hurtigere og topfarten 4 km/t højere. Det er dog umiddelbart ikke pga. de minimalt bedre accelerationsspecifikationer og topfart man skal vælge den, da det mest spændende er dynamik-forbedrende detaljer.

Dette inkluderer blandt andet det elektronisk styret mekaniske spærredifferentiale kaldet VAQ, større bremseskiver både foran og bag på. De måler 340 mm foran og 310 mm bag på mod standard-versionen som byder på 312mm foran og 300mm bag på.

Læs også:  Mangler du underholdning til bilferien? Her er fem gode ideer

Prisen for Performance-versionen er 477.998 kr. med tre døre og manuelt gear, mens merprisen for fem døre ligeledes er 12.000 kr.. Det kan nævnes merprisen for DSG-gearkassen altid er 25.000 kroner.

Begge modeller har også et progressivt styretøj fra standard, hvor udvekslingen varierer, så man skal dreje mindre på rattet ved høje hastigheder igennem sving.

Klassisk design og interiør

Man kan kende den nye VW Golf GTI på de karakteristiske røde linjer i kølergrillen, mens selve kofangeren også har fået et mere aggressivt look med tre vertikale sorte finner. Både sideskørter og en diffuser bag til i sort bør også skabe opmærksomhed, mens GTI’eren fra standard kører på 17” aluminiumsfælge og står 15mm lavere end en standard Golf.

Interiøret er klassisk Golf GTI, hvorfor der selvfølgelig er sportssæder med ternet ”Clark”-betræk, en golfbold inspireret gearknop i modellerne med manuelt gear, et tykt læderbeklædt sportsrat med flad bund som samtidig har metalbeklædte eger. Røde syninger er også at finde rundt om i hele kabinen, mens en sort loftsbeklædningen bidrager til den sportslige og klassiske atmosfære i kabinen.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Volkswagen Golf GTI forventes introduceret i Danmark i juni 2013.