1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Nyt charmerende design: den nye DS3 og DS3 Performance
0

Nyt charmerende design: den nye DS3 og DS3 Performance

Nyt charmerende design: den nye DS3 og DS3 Performance
0
0

Den nye DS3 er netop blevet offentliggjort, og en markant ændring er blandt andet det nye frontfascia.

Siden lanceringen af DS3 i 2010 har over 390.000 kunder fordelt over hele verden forelsket sig i bilens unikke stil og distinktive personlighed. Den nye DS3 er endnu mere attraktiv med sine nye designdetaljer og forbedrede funktionaliteter end nogensinde før, så den forventes også at gå som varmt brød hos kunderne. I hvert fald hos de kunder som kan lide DS3’eren for værende det, som den er: en kompakt supermini med et avantgarde design.

Et attraktivt design og nyt frontfascia

Foran har den nye DS3 ligesom de større DS4 og DS5 nu nye LED-forlygter kaldet ”DS LED Vision headligts”, som nu kombinerer LED-teknologi med Xenon-teknologien. De genererer tilsammen et imponerende lysbillede og sparer op mod 50% strøm ift. tidligere modeller ved nærlys og 67% ved det lange lys. Et usædvanligt effektivt lys af vejen, diamantlignende og lygter som er udstyret med rullende blinklys.

Læs også:  Audi Q8: Ny opdatering til flagskibet i Q-familien

Samtidig udstyres den med den specifikke front ”DS Wings”, og det betyder blandt andet et stort kølergitter med DS logo, og kromlisten herpå strækker sig som vinger mod lygterne.

Af ændringer udadtil er blandt andet et genkendeligt design med en karakteristisk profil, og B-stolpen er her formet som en hajfinne under taget – vel at mærke en svævende hajfinne. Og samtidig får man med den nye DS3 mulighed for at personificere sin bil endnu mere end nogensinde før, både hvad angår taget, karrossen, fælge og interiøret.

Spændende modelprogram med op mod 208 hestekræfter

Vi kender det franske modelprogram. Det består blandt andet af den 3-cylindrede benzinmotor PureTech 110 med den nye generation 6-trins automatgear EAT6. Herudover findes også PureTech 82 og PureTech 130 samt Blue Hdi 100 og Blue Hdi 120. Under hjelmen på DS3 Performance, som ligeledes findes i cabriolet-variant, finder vi 208 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 300 Nm.

Læs også:  Bilsikkerhedsteknologi: Højteknologiske systemer

Sidstnævnte model er specialudviklet af motorsportsafdelingen DS PERFORMANCE og har en 1.6-liters THP S&S motor med en 6-trins manuel gearkasse med et Torsen-differentiale. Bremserne er optimeret til sportslig kørsel, og ligeledes er undervognen, der er sænket 15mm ift. den oprindelige model. Tilmed er sporvidden foran øget med 26mm og bagi 14mm. I forhold til den traditionelle DS3 er Performance-udgaven også udstyret med dobbelte afgangsrør, skærmforøgere og 18” facetslebne sorte fælge. I kabinen findes sportssæder og specifik instrumentering.

Cabriolet-varianten er både Performance og den normale DS3 er udstyret med en kaleche, der åbnes og lukkes elektrisk ved hastigheder op til 120 km/t.

Det danske modelprogram kender vi endnu ikke, men modellen har premiere i landet til april.