1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Nyt Head-Up display fra GM
0

Nyt Head-Up display fra GM

0
0

På autoexpress.co.uk faldt vi over en artikel vedrørende GM’s nye Head-Up display, og det ser rigtig interessant ud!

GM har i flere år kørt med head-up display i f.eks. Corvette og SAAB, men displayet har været begrænset til at vise hastigheder, GPS-ruter etc. og selve projicerings-arealet på frontruden har været rimelig begrænset.

Som altid bliver der udviklet på tingene, og amerikanerne har vist den nye generation frem. Og der er virkelig sket fremgang! Nu bliver hele forruden brugt som display, og vha. infrarøde kameraer, en laser og en speciel forrude kan man tegne vejkantens konturer med én farve, og tegne en firkant rundt om f.eks. vejskilte der viser hastighedsbegrænsninger med én anden farve.

De fleste af os kender nok følelsen af at være ligeså blind som Stevie Wonder når vi kører i f.eks. tæt tåge, og her vil systemet være nyskabende. Og så er det jo altid spændende med ny teknologi!

Læs også:  Range Rover Electric: Skabt til at køre forrest

Både BMW, Mercedes, og andre har lignende systemer, men de viser ikke billedet opblæst på hele forrudens areal. For nu at tage et eksempel; så har Mercedes’ system en skærm imellem speedometeret og omdrejningstælleren, så man altså, modsat GM’s nye system, er nødt til at flytte blikket fra vejen.

Artiklen kan læses i sin fulde længde her hvor der også er flere billeder.

Mon ikke én eller to bilingeniører hos altid fremsynede og sikkerhedsfikserede SAAB – tidligere GM-ejet indtil for nylig – har været indblandet i udviklingen?? Det kunne man da godt fristes til at tro…

Hvad tror i?

Copyright: Autoexpress.co.uk