1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Officielle detaljer om Volvo V40
0

Officielle detaljer om Volvo V40

Officielle detaljer om Volvo V40
0
0

Volvo vil offentliggøre en helt ny Volvo V40 i 5-dørsudgaven ved næste uges Geneve Motor Show.

Bilen skal bringe Volvo tilbage i klassen, og tage kampen op mod den dominerende BMW 1-serie og Audi A3. De udgående S40 og V50 modeller må lade livet for den nye V40, som Volvo forventer at producere 90,000 enheder om året af. Bilen vil blive bygget på Volvos fabrik i Ghent, Belgien.

Bilen der kombinerer styrkerne fra de udgående S40 og V50 modeller i en bil, forventes på det europæiske marked i slutningen af maj. Den vil være tilgængelig med seks forskellige motorer (tre benzin og tre dieselmotorer), hvor topudgaven byder på en 257 hk stærk udgave af Volvos egen turboladede 5-cylindrede motor, der skulle give en topfart på 250 km/t og en 0-100 km/t tid på 6.6 sekunder.

Læs også:  Porsche hylder ikon med ny eksklusiv version

Volvo vil i sidste ende udelukkende anvende 4-cylindrede motorer i bilen, og leverer yderligere kræfter ved hjælp af en elmotor.

Motorudvalget på benzinsiden består af to yderligere turboladede motorer på 1.6 liter fra Ford, som vil være tilgængelige med 150 hk og 180 hk. Dieselmotorerne består bl.a. af en 180 hk samt 150 hk 2-liters femcylindrede motorer, sammen med den efterhånden kendte 1.6-liters 115 hk stærke 4-cylindrede dieselmotorer, der kun vil udlede 94g/km Co2 i den nye V40.

Mere end bare en Ford Focus

Alle motorvarianter vil benytte stop/start teknologi, bremseenergi genindvinding og Volvos nye og forbedrede City Safety-system, der kan forhindre en kollision med op til 50 km/t. Den største nye sikkerhedsforbedring er en helt ny fodgængerairbag, der bliver sendt ud fra bilens kølerhjelm ved sammenstød, og dermed leverer en stor pude ved bunden af forruden. Airbaggen er dog hesteskoformet, for at tillade chaufføren at fortsætte undvigemanøvren på trods af kollisionen.

Læs også:  Indvirkningen af din kreditværdighed på bilforsikringspriser

Bilen er udviklet af Ford, da de stadig ejede Volvo og den nye V40 er blevet omfavnet af den nye administrerende direktør, Stefan Jacoby. Bilen vil være frontfigur i en ny marketingskampagne, der skal sikre Volvos plads i premium-markedet.

Den nye V40 anvender samme platform som Ford Focus, men Volvo insisterer på at de har ændret på samtlige affjedringskomponenter samt styretøj. Bilen er omkring 400mm kortere end den udgående model, men lavere og bredere. Den køreklare vægt er endnu ved at blive beregnet, men forventes at blive lavere end de udgående S40 og V50.

Prisen på den billigste model vil være 350.000 kr.

tags: