1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Officielt: Mercedes A45 AMG – Video
0

Officielt: Mercedes A45 AMG – Video

Officielt: Mercedes A45 AMG – Video
0
0

360 hestekræfter, firehjulstræk og firecylindret motor. Nye tider hos AMG.

Den nye A45 er helt ny grund for AMG. Det vil være den billigste ‘sande’ AMG model nogensinde. Den har en firecylindret motor, Haldex-baseret firehjulstræk og en dobbeltkoblingsgearkasse. Spørgsmålet er om det er en sand AMG.

0-100 km/t på 4.6 sekunder

Dens 360 hk stærke 2.0-liters benzinmotor er den mest kraftfulde serieproducerede firecylindrede motor i verden og den vil kunne klare mere end 20 kilometer mellem service i modsætning til den udgåede Mitsubishi EVO FQ400. Den klarer endda 14,4 km/l og udleder kun 165g/km. Så spørgsmålet er hvordan en AMG model med halvdelen af de sædvanlige cylindre fungerer?

AMG er bevidste om at der skal overleveres såfremt navnet ikke skal spoleres. Og det lader til at det er sket. Der er rigeligt med kræfter, nok til at 0-100 km/t sker på 4.6 sekunder mod en topfart der er begrænset til 250 km/t. Dobbeltkoblingsgearkasser er ikke usædvanlige nu om dage og AMG har allerede anvendt den i SLS og har taget ændringerne fra den og anvendt på den nye AMG model. Forhåbentligt har de udbedret de kritikpunkter som gearkasse i A250 Sport led under.

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej

Sofistikeret firehjulstræk

Firehjulstrækket trækker primært på forhjulene, men op mod 50 % kan sendes bagud såfremt det er nødvendigt. AMG hævder at systemet er et af de hurtigste på markedet, med sensorer der overvåger styretøjet, hvert individuelt hjul, speederpedalens position og meget mere. For ikke længe siden fandt man kun den slags teknologi i Skylines med videre.


AMG hævder også at deres 4Matic system er 25 % lettere end ved rivalerne, men det største problem vil være BMW M 135i der stadig er latterligt billig sammenlignet med konkurrenterne. Den fås stadig med en manuel gearkasse og baghjulstræk, men er ikke helt så hurtig som den nye AMG. Såfremt man foretrækker bilen med regulær bagende vil CLA45 AMG få premiere senere på året.

Se bilen i aktion her:

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper