1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Opel Ampera vinder Monte Carlo Rally for økonomibiler – Video
0

Opel Ampera vinder Monte Carlo Rally for økonomibiler – Video

Opel Ampera vinder Monte Carlo Rally for økonomibiler – Video
0
0

Selvtilliden er stor hos Opel når man taler om Ampera, og nu har den yderst omtalte og nykårede Car of the Year 2012 også vundet Monte Carlo Rallyet for økonomibiler.

Det var under det 13 internationale Monte Carlo rally for elbiler, hybridbiler og andre typer biler med et CO2-udslip på under 115 g/km, hvor Ampera vandt. I blandt de første ti biler i mål var fire af modellerne Opel Ampera!

Vandt over Fisker Karma og Tesla Roadster

Cirka 130 biler fra 30 forskellige fabrikker deltog i løbet, og man fandt derfor bl.a. Renault Fluence Z.E., Fisker Karma, Tesla Roadster, Mitsubishi I-MiEV og Peugeot Ion.

Opel Ampera skilte sig bl.a. ud ved at være den første elbil uden begrænsning for rækkevidde, da energien kommer fra et 16 kWh batteri som driver en 150 hk motor. – Rækkevidden på batteriet er mellem 40 og 80 kilometer, mens en benzinmotor starter når batteriet har nået sit minimumsniveau.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Topfarten er 161 km/t mens 0-100 km/t er klaret på lidt over ni sekunder.

Ruten

Rallyet startede i de tre byer Annecy-le-Vieux, Clermont Ferand og Lugano, hvor holdene skulle køre 550 kilometer til Monaco. På den anden dag var distancen 272 kilometer fra Monaco og gennem den originale Monte Carlo Rally-rute i de franske alper.