1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Opel Astra OPC klarer 0-96 km/t på 5.9 sekunder
0

Opel Astra OPC klarer 0-96 km/t på 5.9 sekunder

Opel Astra OPC klarer 0-96 km/t på 5.9 sekunder
0
0

Forventningerne omkring den kommende Opel Astra OPC, er lige blevet skruet en ekstra tand op, efter at Opel har meddelt, at den nye super-GTi vil klare 0-96 km/t på 5.9 sekunder.

Det er en af de få biler i klassen, der bryder rammen på seks sekunder, hvilket gør Astra OPC til en særdeles hurtig bil, og byder den velkommen i en klub, som ellers kun Ford Focus RS er medlem af.

Kræfterne vil blive leveret af en 2.0-liters turboladet motor, som deles med Insignia, men som i Astra OPC får et særligt topstykke i aluminium og en ny turbolader, for at give den 280 hk og 385Nm.

Slut med hjulspind

Opel ser ud til at have lært lection fra deres lidt mislykkede tidligere Astra OPC, og lover nu at der er blevet arbejdet hårdt med at sikre vejggreb til de mange kræfter.

Læs også:  Mercedes-AMG GLC SUV: Kraftfuld Hybridteknologi og Uovertrufne Kræfter

Dette sker bl.a. ved hjælp af et differentiale der skal forhindre forstyrrelser i styretøjet, har bilen fået nye støddæmpere fra Sachs, nye Brembo bremser og Opels ingeniører har gjort fjedrene 30 % stivere og sænket bilen 10mm hele vejen rundt, sammenlignet med en 1.6-liters turbo Astra GTC.

Bøsningerne i affjedringen og multi-leds affjedringen bagtil er også stivere.

De dynamiske egenskaber for den nye bile er tydeligvis vigtig for Opel, som chefingeniør for OPC, Volker Strycek forklarer:

“We could have used an electronic differential base on the ESP system – that would have been cheaper.  But it would not have been as good. An electronic solution is always more dynamically limiting, you can always feel it hesitating, holding you back. That’s why we persuaded the board to spend the extra money on the mechanical limited-slip differential.”