1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Polestar optimerer Volvo V90 og S90
0

Polestar optimerer Volvo V90 og S90

Polestar optimerer Volvo V90 og S90
0
0

Performance-brandet hos Volvo hedder Polestar, og de er kendt for at ‘spice’ Volvos seneste modeller lidt op for de kunder, der ønsker lidt mere power og forbedrede køreegenskaber i forhold til de normale modeller.

Imens Volvo S90 og V90 blot kravler op gennem hierarkiet af lækre biler for tiden, har Volvos performance-afdeling netop haft fat i disse to. De er bygget op på den her SPA-platform, som er den platform alle modellerne i 60- og 90-serien bygges på. Polestar har tidligere haft fat i den nye XC90, og nu er turen kommet til S90 og V90:

Mere end bare heste
Og hvor andre fabrikanter måske blot ville smække nogle flere hestekræfter under hjelmen, ja så går man lidt anderledes til tingene hos Volvo og Polestar. Polestar har nemlig forbedret både respons i gearkassen, speederrespons samt præcision i styringen – og det er med til at gøre S90 og V90 mere dynamiske og helt sikkert også sjovere at køre.

Læs også:  Lamborghini vinder 'Manufacturer of the Year' ved det årlige TopGear.com Awards i London.

Selvfølgelig har de også optimeret motorerne en smule. I første omgang drejer det sig om D5 PowerPulse diesel-motoren, der normaltvis yder 235 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 480 Nm. Efter en optimering yder den 240 hestekræfter og 500 Nm, og selvom det ikke nødvendigvis lyder af meget, bliver køreoplevelsen sjovere i forbindelse med de andre ændringer ligeså.

En sådan optimering koster lige i underkanten af 9000 kroner.