1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Polestar optimerer den nye Volvo S90
0

Polestar optimerer den nye Volvo S90

Polestar optimerer den nye Volvo S90
0
0

Volvo præsenterede i begyndelsen af december den nye Volvo S90. Volvo S90 er sammen med den større XC90 med til at rykke hele brandet, og det er efterhånden et nyt, relevant Volvo-mærke vi ser i de nye modeller.

Det sker på baggrund af en investering på godt og vel otte milliarder danske kroner, Volvo har foretaget sig over de seneste fem år. Således er den nye Volvo S90 udstyret med avanceret sikkerhed, cloudbaserede apps og mange andre innovationer, som viser Volvos fortsatte udvikling. Det kan der læses mere om her.

Og Volvo S90 bliver snart rigtig, rigtig vild. Det sker i form af en optimering af mærket Polestar, der er ejet af Volvo. Planerne om en Polestar-optimeret Volvo S90 blev nøje diskuteret, da bilmagasinet Autocar hev fat i Håkan Samuelsson, koncernchef og administrerende direktør for Volvo Car Group.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Her udtaler den svenske koncernchef, at Volvo S90 har et smart og funktionelt design og udtrykker ligeledes, at han ikke ser noget galt i, at den bliver optimeret rent performance-mæssigt – selvfølgelig med et glimt i øjet. Samuelsson udtaler ligeledes, at de ser mange muligheder i Polestar-brandet, og ellers havde de ikke købt det.

Det tager vi som en bekræftelse på, at vi kommer til at se en Polestar-optimeret Volvo S90. Ak ja, sågar også den kommende stationcarvariant V90. Vi venter dog stadig på at høre, hvilken motor der kommer til at ligge under hjelmen. Samuelsson har tidligere udtalt, at hybridløsninger er fremtiden for Polestar-brandet, så det er i hvert fald en mulighed.

Og det bliver med et poweroutput, der er højere end i den største S90 indtil videre. Det er bilen med hybriddrivlinjen T8 Twin Engine plug-in. En billigere model er den 320-hestes T6, der med sine fire cylindre og firehjulstræk også kommer med en ottetrins-gearkasse og klarer en acceleration fra 0-100 km/t på blot 5,8 sekunder.

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej

Vi går ud fra, at den nye Polestar-optimerede variant præsenteres som en opgraderet T8 Twin Engine plug-in. Udover en Polestar-optimeret variant kommer den nye Volvo S90 formentlig også med en trecylinderet hybrid-motor i form af en 1.5-liters turbobenziner.