1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Politi vil stoppe uopmærksomme bilister  
0

Politi vil stoppe uopmærksomme bilister  

Politi vil stoppe uopmærksomme bilister  
0
0

Siden januar har flere end 19.000 trafikanter fået en bøde for at bruge håndholdt mobil, mens de kørte i trafikken, viser nye tal fra Rigspolitiet. I næste uge (uge 40) gennemfører politiet en landsdækkende kontrol af uopmærksomme bilister. Kontrollen er en del af kampagnen ”Kør bil, når du kører bil”.

En bilist kører ud af vejen og slingrer fra side til side. Det viser sig, at føreren sidder og roder med sin mobil, mens han har foden på speederen og kører 80 km/t. Det syn møder politiet alt for ofte, når de foretager færdselskontrol. Nye tal fra Rigspolitiet viser, at alene siden januar har politikredsene delt 19.440 bøder ud til trafikanter, der brugte deres håndholdte mobil, mens de kørte i trafikken.

Ifølge opgørelser fra Rådet for Sikker Trafik er der uopmærksomhed involveret i omkring hvert tredje trafikdrab på vejene. Derfor er det vigtigt, at holde fokus på trafikken

Læs også:  Toyota afslører ny generation Land Cruiser

354 har mistet livet

I de seneste uger har en landsdækkende kampagne fra Rådet for Sikker Trafik, Forsikring & Pension samt landets kommuner mindet trafikanterne om, at når de sidder bag rattet, så skal de holde fokus på trafikken.

Set over fem år har 354 mennesker mistet livet i trafikken i ulykker, hvor de selv eller andre har været uopmærksomme, viser tal fra Vejdirektoratet.

Derfor er den landsdækkende kampagne ”Kør bil, når du kører bil” sat i værk

Så langt kører du i blinde

Hvis du kigger på din mobil i fire sekunder, så har du kørt så langt i blinde:

50 km/t.: 56 meter.
80 km/t: 89 meter.
110 km/t: 122 meter.

tags: