1. Home
  2. Baggrund
  3. Politiet klar med ny automatisk hastighedskontrolteknologi
0

Politiet klar med ny automatisk hastighedskontrolteknologi

Politiet klar med ny automatisk hastighedskontrolteknologi
0
0

Politiet har over en længere periode konstateret, at bilisterne tilpasser hastigheden i forbindelse med fotovogne, hvorved vognenes effekt reduceres, og hvorved hastigheden på ny øges så snart fotovognen er passeret.

Politidirektør Jens Nielsen oplyser, at problemet navnlig kan henføres til udbuddet af en lang række ”advarselsapps”, som er blevet meget populære. Politiet teknikere har dog fundet en løsning. Løsningen består af et meget lille kamera med indbygget SIM-kort fra GoPro-fabrikken. Kameraet er så lille, at det let kan indbygges i gadebelysning og i lyskurver, hvorfra det optager og sender materiale direkte til Politiets It-center. I it-centeret kan hastigheden beregnes på baggrund af kameraets oplysninger og bøder sendes ud via e-Boks. Herved sparer staten også portoen ved den papirbasserede udsendelse af bøden. Det vil koste ca. 600 – 800 kr. at anskaffe og installere løsningen i en lysstander, hvilker skal ses i forhold til udgiften til en bemandet fotovogn, som koster ca. 2 mio. kr. i anskaffelse og drift om året.

Læs også:  Bilsalget vokser betrageteligt og bliver grønnere i EU

Politiet råder over ca. 200 fotovogne, som altså uden merudgift kan erstattes med ca. 500.000 kameraer. ”Og så er det slut med hastighedsoverskridelser” jubler en glad Jens Nielsen, som i øvrigt afviser, at løsningen har at gøre med Rigspolitiets resultatkontrakter.