1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Porsche giver grønt lys til Mission E
0

Porsche giver grønt lys til Mission E

Porsche giver grønt lys til Mission E
0
0

Tyske Porsche har givet grønt lys til den innovative Mission E. Helt konkret betyder det en investering på cirka én milliard euro og over 1.000 nye arbejdspladser.

Porsche Mission E er en elektrisk bil, og dermed er Porsche snart klar med en Tesla-konkurrent.

Hos Porsche har den administrerende direktør Dr. Oliver Blume beskrevet bilen som et ”nyt kapitel i sportsvognshistorien”, hvilket straks giver høje forventninger.

Ud af investeringen på knap én milliard går omkring 700 millioner euro til et nyt lakereri og en selvstændig montagefabrik. Derudover vil den eksisterende motorfabrik blive udbygget, således den er klar til produktionen af elmotorerne. Det samme gælder for karrosserifabrikken.

En Tesla-dræber?

Porsches Tesla-konkurrent blev vist ved Frankfurt biludstillingen i september 2015. Porsche er kendt for de køredynamiske og luksuriøse dyder, hvilket der også er fokuseret på ved Mission E.

Læs også:  Fords Ikoniske Ranger pick-up går elektrisk i 2025 - Plug-in Hybrid på vej

Bilen har fire enkeltsæder og systemydelsen er lige over 600 hestekræfter. Accelerationstiden fra 0-100 km/t er 3,5 sekunder, og rækkevidden fra lithium-ion batterierne er mere end 500 kilometer.
På 15 minutter kan man oplade 80 % af batterierne, hvis man bruger superladeren på 800 volt! Desuden vil Mission E også kunne lade strøm ”trådløst” via induktion gennem en spole, som vil være integreret i garagegulvet.

Du kan læse mere om Porsche Mission E.

Efter planen vil Porsche Mission E allerede være på markedet i slutningen af dette årti.