1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Porsche Panamera kan nu klare 32,2 km/l – Video
0

Porsche Panamera kan nu klare 32,2 km/l – Video

Porsche Panamera kan nu klare 32,2 km/l – Video
0
0

Porsche har offentliggjort et midtlivs facelift af Panamera, hvilket bl.a. inkluderer plug-in hybrid, ny biturbo V6 og en forlænget akselafstand.

Der er mange spændende informationer om den nye Porsche Panamera, hvor S E-hybrid er én af nyhederne til faceliftet, hvilket er en helt ny plug-in hybrid i luksusklassen. Executive-versionerne byder på 15 cm længere akselafstand, og både S samt 4S har en nyudviklet 3,0 liters biturbo V6’er under motorhjelmen.

Du kan se billeder nederst i artiklen

Skarpere design

Faceliftet byder på skarpere linjer, hvor fronten har fået mere velvoksne luftindsugninger og karakteristiske nye forlygter. Bagruden er også vokset i bredden, hvilket giver et bedre udsyn bagtil.

For første gang kan Porsche Panamera erhverves med LED-forlygter, mens Porsche også har opgraderet med mere omfattende standardustyr såsom bi-xenon forlygter, multifunktionsrat og en elbetjent bagklap.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

Op til 56 % lavere forbrug

Panamera S E-Hybrid modellen er en videreudvikling på eksisterende hybridteknologi, hvor man finder en mere kraftfuld elmotor samt en high-performance batteripakke. Batteripakken kan både oplades via en almindelig ladekontakt eller fra en ladestander.

Elmotoren har en ydelse på 95 hk, hvilket er dobbelt så meget som i Porsche Panamera S Hybrid, hvor ydelsen er 47 hk. Den nyudviklede lithium-ion batteripakke på 9,4 kWh leverer fem gange så meget effekt som den gamle nikkel-metalhybrid 1,7 kWh batteripakke i den gamle Panamera S Hybrid. Udover den nye batteripakke har mere effekt, så kan den samtidig oplades via et 380-volt stik på kun 2,5 timer, mens det tager fire timer med en almindelig stikkontakt.

Kun med elmotoren er topfarten 135 km/t, mens rækkevidden er angivet til 36 kilometer, men dette er uden klimaanlægget aktiveret, hvorfor det forventes den reelle rækkevidde er mellem 18-36 kilometer.
CO2-udledningen er blot 71 g/km, mens den gennemsnitlige brændstoføkonomi er angivet til 32,2 km/l mod Panamera S Hybrid kunne præstere 14 km/l.

Læs også:  Vision 357 Speedster: Endnu et retro-koncept fra Porsche

Ved udnyttelse af den samlede effekt er ydelsen 416 hk, hvilket giver en topfart på 270 km/t samt en accelerationstid fra 0-100 km/t på 5,5 sekunder. Gearkassen er en 8-trins Triptronic S.

V8’eren er skiftet ud

For at forene præstationer og et lavere forbrug har Porsche downsizet voldsomt ved 4, 4S og 4S Executive. Dermed er den 4,8 liters V8’er skiftet ud med en ny 3,0 liters biturbo V6’er, men ydelsen er stadig hævet med 20 hk og 20 Nm. Miljøet ser også pænt på opdateringen, da forbruget er blevet 18 % lavere.

Turboladerne leverer hele 520 Nm fra V6-motoren, hvilket er tilgængeligt i stort set hele omdrejningsregisteret. Det er den 7-trins PDK dobbeltkoblingsgearkasse som styrer kræfterne, mens både Panamera Diesel og S E-Hybrid har en mere effektivt 8-trins automatgearkasse.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

Den faceliftede Porsche Panamera præsenteres officielt på den internationale biludstilling i Shanghai d.21 april. Panamera S E-Hybrid lanceres i Danmark i sensommeren 2013 til en pris på 2.283.834 kr., men kan allerede nu bestilles hos en af de to autoriserede Porsche Centre.