1. Home
  2. Bilnyheder
  3. Premiere på Volvo S90 – svenskerne angriber tyskerne
0

Premiere på Volvo S90 – svenskerne angriber tyskerne

Premiere på Volvo S90 – svenskerne angriber tyskerne
0
0

Volvo har igen taget skridtet ind i premium sedan segmentet med den længe ventede S90. Det betyder et endegyldigt farvel til S80.

S90’eren er udstyret med avanceret sikkerhed, cloudbaserede apps og mange andre innovationer, som viser Volvos fortsatte udvikling.

”Da vi introducerede XC90 viste vi, hvor vi var på vej hen. Vi er nu en af spillerne, og efter at have investeret, hvad der svarer til godt 8 milliarder danske kroner i løbet af de seneste fem år, har vi ikke bare nyfortolket, men har levet op til vores løfte om at skabe et nyt, relevant Volvo-mærke,” siger Håkan Samuelsson, koncernchef og administrerende direktør for Volvo Car Group.

Artiklen fortsætter under galleriet…

Et af de smarte systemer i S90’eren kan vha. små automatiske bevægelser holde bilen inden for vejmarkeringerne ved hastigheder op til 130 km/t. Systemet hedder Pilot Assist, og systemet er endnu et af Volvos skridt mod fuldt autonom kørsel.
Sikkerhedssystemet Large Animal Detection i forbindelse med City Safety systemet er en verdensnyhed. Som navnet antyder spotter systemet store dyr såsom heste og elge (både nat og dag), hvorefter bilen så bremser ned.

Læs også:  Volkswagen California CONCEPT: Et glimt af fremtidens Ikoniske autocamper

Artiklen fortsætter under galleriet…

Økonomiske og effektive motorer

Under motorhjelmpen vil man bl.a. kunne finde hybriddrivlinjen T8 Twin Engine plug-in. Denne drivlinje tilbyder både masser af power samt en imponerende brændstoføkonomi. Det vil i hvert fald give god mening, hvis forbruget nogenlunde ligner XC90 T8, hvor CO2-udledningen er 49 g/km.
En billigere model er den 320 hestes T6 firecylindrede AWD-model, der kommer med en ottetrins automatgearkasse, og kan klare 0-100 km/t på blot 5,8 sekunder! På dieselsiden vil der være en D4 og D5, hvor begges topfart er 230 km/t, mens D5’eren er 0,9 sekunder hurtigere end D4’eren fra 0-100 km/t, da den klarer sprinten på 7,3 sekunder.

Artiklen fortsætter under galleriet…

Køredynamisk fortæller Volvo, at S90’eren har draget fordel af Volvo’s nylige investering i en meget avanceret chassissimulator.

Læs også:  Fuldelektriske køretøjer i Danmarks kommuner: Hvem ligger i spidsen?

Kabinen er en af de mest eksklusive i det store sedansegment iflg. Volvo selv, ligesom der er rigelig med muligheder for smarte nettilsluttede infotainmentløsninger, så man altid kan være online.

Artiklen fortsætter under galleriet…

Skal tage kampen op mod tyskerne

Spørgsmålet er om den nye Volvo S90 kan tage kampen op mod Audi A6, BMW 5-Serie og Mercedes E-klasse? Umiddelbart tyder det godt, men de tre tyskere vil også blive grundigt opdateret, når der kommer nye udgaver af dem – den nye E-klasse er blevet spottet flere gange, og den ser såmænd også skarp ud indvendig.

Artiklen fortsætter under galleriet…

Den officielle debut af S90’eren finder sted ved Detroit Auto Show i januar 2016.