1. Home
  2. Baggrund
  3. Prisen på brugte mikrobilerne falder
0

Prisen på brugte mikrobilerne falder

Prisen på brugte mikrobilerne falder
0
0

I år er gennemsnitsprisen på små brugtbiler faldet med op til 15%, viser ny undersøgelse af markedet udført af BilBasen. 

Årsagen til dykket i priserne skal findes i, at mikrobiler som Chevrolet Spark, Toyota Aygo og Fiat Panda er solgt i rekordtal siden 2007, og nu dukker de så op i større antal på brugtmarkedet.

Samtidig med, at der er kommet væsentligt flere mikrobiler på brugtbilsmarkedet, er det muligt at anskaffe sig spritnye udgaver af samme biler til priser helt ned til 70.000 kroner.

Det får priserne til at dykke en ekstra tand.

“Når importørerne nedsætter prisen på de nye biler, slår det øjeblikkeligt igennem på de brugte biler. Hvem har lyst til at betale 65.000 kroner for en bil, der er 2-3 år gammel, når man kan købe en ny for 75.000 kroner. Den har endda garanti og måske også mere udstyr,” siger Jan Lang, der er BilBasens markedsanalytiker.

Han fortæller, at både BilBasen og Den Blå Avis oplever effekten af prisdykket på mikrobilsmarkedet, hvor de mindre brugtbiler er blandt de mest søgte og især blandt de unge.

Læs også:  Ny generation af Mercedes-AMG GT Coupé: kraft og elegance forenes

Den store efterspørgsel på mindre brugtbiler er helt unikt for Danmark. Ifølge Jan Lang er det en udvikling, der vil fortsætte ind i 2014.