1. Home
  2. Baggrund
  3. Regeringen vil lægge afgift på elbiler
48

Regeringen vil lægge afgift på elbiler

Regeringen vil lægge afgift på elbiler
0
48

Den gamle regering vedtog en fortsat afgiftsfritagelse af elbiler, men det vil den nye regering nu annullere fortæller skatteministeren, Karsten Lauritzen.

Vi overtager den tidligere regerings regninger, men vi overtager ikke dens løfter. Vi ønsker at fremme elbiler i Danmark ligesom et bredt flertal på Christiansborg. Vi bliver bare nødt til at forholde os til, at området skal kunne finansieres, siger han.

Dermed kan det være en god ide at skynde sig, hvis man vil eje en Tesla, eller enhver anden elbil, for fra 2016 vil der også være afgift på elbiler.

Regeringen har endnu ikke besluttet, hvor høj afgiften bliver på elbiler i 2016, men regeringen vil finde ud af dette hen over sommeren.

Afgiftsfritagelsen koster skatskassen 450 mio om året anslår Skatteministeriet! I stedet skal der laves en provenuneutral omlægning af hele bilafgiftssystemet.

Læs også:  Juli bød på vækst i bilsalget

Det er tidligere blevet udregnet, at de afgiftsfritagede elbiler koster statskassen i omegnen af 450 millioner kroner om året i mistede indtægter.

Der er dog nok en gruppe mennesker som er ekstra spændte, og det er dem som allerede har bestilt den kommende Tesla Model S, som vil komme til landet lige omkring indførslen af de nye skatter og afgifter.

tags: